Loading...
Δευτέρα 04 Μάι 2020
Βαγγέλης Λιόλιος: “Σχέδιο Μάρσαλ για 2+2 χρόνια για την επιβίωση των σωματείων”
Κλίκ για μεγέθυνσηΤο πλάνο του για την δύσκολη και αβέβαιη “επόμενη ημέρα” του ελληνικού μπάσκετ και κυρίως των σωματείων, ανέλυσε ο Βαγγέλης Λιόλιος σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, τονίζοντας ότι αυτό θα το καταθέσει άμεσα στα σωματεία και αν δει ότι έχει αποδοχή, τότε θα διεκδικήσει την εκλογή του στις αρχαιρεσίες της ΕΟΚ.

“Εγώ όσα θα αναφέρω τα έχω μετρημένα και κοστολογημένα, αφού μπορεί να είμαι οραματιστής και ενίοτε ρομαντικός, όμως, είμαι τεχνοκράτης. Το μπάσκετ θέλει ένα σχέδιο Μάρσαλ για τα δύο επόμενα χρόνια, πιθανότατα και τέσσερα, για να επιβιώσουν τα σωματεία. Εγώ θα το παρουσιάσω, όπως επίσης και τα 17 άτομα που θα θέλω μαζί μου συνυποψήφιους, παράγοντες από ΄λη την Ελλάδα, για να τρέξουμε αυτό το πλάνο αν μας εμπιστευτούν. Αν δω ότι τυγχάνει αποδοχής, τότε θα είμαι υποψήφιος. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είμαι, εννοείται ότι τα σωματεία είναι ελεύθερα να αποφασίσουν, μπορεί να τους αρέσει να συνεχίσει να κυλάει η κατάσταση όπως είναι σήμερα.Στην Ελλάδα λοιπόν, υπάρχουν περί τα 550-600 σωματεία, πραγματικά σωματεία γιατί υπάρχουν και πολλά “σφραγίδες” που εννοείται ότι δεν θα πάρουν τίποτα.

Το 60% του προϋπολογισμού της ομοσπονδίας πρέπει να πάρει σε αυτά για τα επόμενα δύο, αν όχι και τέσσερα χρόνια. Από Α2 μέχρι και Γ’ Εθνική μια επιχορήγηση της τάξης 8-10 χιλιάδες ευρώ, για όλα τα σωματεία των τοπικών μια επιχορήγηση μέχρι 5.000 ευρώ και μια επιχορήγηση έως 3.000 ευρώ για όλες τις ενεργές ακαδημίες.

Πρέπει ταυτόχρονα, να γίνουν άμεσες ενέργειες, σε χρόνο μηδέν για την μείωση των λειτουργικών εξόδων, της διαιτησίας, της γραμματείας. Πρέπει επίσης να γίνει μια πλήρης αναδιάρθρωση με έμφαση στα γεωγραφικά κριτήρια και όχι με μια άνοδο και τέτοια, ώστε για δύο χρόνια να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις. Η ίδια πολιτική φυσικά πρέπει να ακολουθηθεί από όλες τις ενώσεις και τάχιστα να γίνουν ηλεκτρονικά όλες οι διαδικασίες δελτίων, αλληλογραφίας, τα πάντα ηλεκτρονικά, εμείς έχουμε και την γνώση και την υποδομή.Φυσικά, η ΕΟΚ πρέπει να έχει απευθείας επαφή κάθε μήνα και με τις ενώσεις και με τις κατηγορίες και να βλέπουν από κοινού την πορεία των πραγμάτων.

Αυτή την στιγμή, καίγεται το σπίτι μας και όταν καίγεται το μόνο που σε νοιάζει είναι να πάρει την μάνικα και να σβήσεις την φωτιά. Εννοείται φυσικά ότι κανένα μέλος της διοίκησης δεν γίνεται να αμοίβεται, να παίρνει έξοδα παραστάσεως ή μετακίνησης ή ο,τιδήποτε άλλο”.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε και η γνώμη του Βαγγέλη Λιόλιου για άλλους ανθρώπους που έχουν εκφράσει επιθυμία υποψηφιότητα και κυρίως για τον Παναγιώτη Φασούλα. “Εχω μιλήσει με πολύ κόσμο αυτόν τον καιρό. Εμένα η πρότασή μου ισχύσει άμεσα και θα αρχίσω να την επικοινωνώ, ανεξάρτητα με το πότε θα αποφασίσει η Κυβέρνηση να γίνουν οι εκλογές στις ομοσπονδίες. Με τον κύριο Σγουρό μιλήσαμε και μάλιστα είχαμε και ταύτιση σε κάποια θέματα.Για τον Παναγιώτη Φασούλα θα είμαι ξεκάθαρος. Πληρωνόταν από την ΕΟΚ σαν σύμβουλος πέντε – έξι χρόνια, άρα ήταν δίπλα σε αυτή τη διοίκηση και τις αποφάσεις της. Γιατί δεν πέρασε αυτά που λέει ότι θα κάνει τώρα; Αν είχε ιδέες και δεν τις δέχονταν, γιατί καθόταν και πληρωνόταν; Εγώ λοιπόν δεν μπορώ να προχωρήσω με παλιές ιδέες, γραμμένες σε νέο χαρτί”….
 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport