Loading...
Παρασκευή 24 Νοέ 2017
Με μόλις 15 ημέρες τιμωρήθηκε ο Χιμένεθ για το… μεσαίο δάκτυλο!
Κλίκ για μεγέθυνση

Χαρές και πανηγύρια στην ΑΕΚ! Ο Μανόλο Χιμένεθ γλίτωσε τη βαριά τιμωρία που αναμενόταν για την άσεμνη χειρονομία που έκανε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League να τον τιμωρεί με μόλις 15 ημέρες μακριά από τους πάγκους και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ!

 

Η απολογία του Ισπανού τεχνικού έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον ίδιο να ζητάει συγνώμη και να επαναλαμβάνει όσα είπε στη συνέντευξη που ακολούθησε στη NOVA, περί ειλικρινούς μεταμέλειας και ύβρεων για τη μητέρα του. Ισχυρισμοί που… έπεισαν την έδρα! Με την απόφαση να γίνεται δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Μηνά Λυσάνδρου και τη δικηγόρο Ελλη Ρίζου.

 

Και πώς να μην πανηγυρίζουν, βέβαια, όταν η συγκεκριμένη ποινή δεν προβλεπόταν καν από τους κανονισμούς! Καθώς με βάση το άρθρο που είχε κληθεί σε απολογία ο Χιμένεθ, θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κατώτατη ποινή έναν μήνα (σ.σ. έως έξι μήνες) απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους! Αντ’ αυτού ο αθλητικός δικαστής του επέβαλλε τιμωρία 15 ημερών. Απόφαση που δεδομένα θα συζητηθεί και η οποία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες, καθώς δημιουργεί ένα ιδιαίτερο δεδικασμένο!

 

Οπως εξηγήθηκε, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Λίγκας έκανε δεκτό το σκεπτικό των νομικών της ΑΕΚ «περί αναλογικότητας» στην ποινή. Συγκεκριμένα, ο κ. Λυσάνδρου υποστήριξε την άποψη ότι είναι άδικο οι παίκτες τιμωρούνται με 3 αγωνιστικές αποκλεισμό για βιαιοπραγία κατά θεατή, βάσει του κανονισμού, ενώ οι αξιωματούχοι με τουλάχιστον 1 μήνα αποκλεισμό από τα γήπεδα, λόγω χειρονομίας (έργω εξύβριση)! Η δικαστής, κ. Μαρία Σκολαρίκη, έκανε δεκτή τη συγκεκριμένη άποψη και αποφάσισε να… αλλάξει τον κανονισμό, μετατρέποντας την ποινή του Χιμένεθ, από τουλάχιστον έναν μήνα μακριά από τους πάγκους, σε 15 ημέρες και πρόστιμο (10.000 €). Κάτι που σημαίνει ότι ο Ισπανός τεχνικός θα χάσει μόνο τα παιχνίδια με Πλατανιά, Καλλιθέα και Λεβαδειακό!

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την απολογία του, ο Χιμένεθ, υποστήριξε ότι «είμαι απόλυτα μετανιωμένος για όσα έγιναν» και εξήγησε ότι ο ίδιος προσπάθησε να χωρίσει μία διαμάχη μεταξύ παικτών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και πως ο ίδιος πήγε στον Κουρμπέλη και του είπε «σε παρακαλώ να το σταματήσουμε εδώ. Δεν μπορούσαμε όμως να συνεννοηθούμε». Στη συνέχεια χαρακτήρισε «άδικη την αποβολή» του από τον τέταρτο διαιτητή, ενώ επανέλαβε ότι «σε όλη τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε ένα άτομο πίσω από τον πάγκο που με έβριζε στα ελληνικά και σε κάτι κακά ιταλικά».

 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της έδρας προέτρεψε τον Χιμένεθ να παραμένει «ψύχραιμος και πράος» , καθώς ως έμπειρος προπονητής που είναι θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Με τον Ισπανό να ανταπαντά πως «…μετά από 30 χρόνια καριέρας είναι η πρώτη φορά που με αποβάλλουν. Εχω μετανιώσει απόλυτα. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια και ενώ είχε ήδη αποβληθεί το συγκεκριμένο άτομο συνέχισε να με βρίζει και δεν μπορούσα να το δεχτώ. Είναι δύσκολα μακριά από την οικογένεια. Πόσο μάλλον όταν το αγαπημένο σου πρόσωπο είναι άρρωστο. Αισθάνομαι άσχημα και δεν είμαι καθόλου περήφανος για όσα έγιναν».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League…

 

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 11ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

 

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, JIMENEZ J. MANUEL (προπονητή): «Βάσει των αναφερομένων στο από 19/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 19/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά του κ. JIMENEZ J. MANUEL.

 

Καθώς επίσης: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 37482/22-11-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 23ης-11-2017, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 14:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών»: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. JIMENEZ J. MANUEL α) χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες»

 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport