Loading...
Τρίτη 04 Οκτ 2022
Μεσόγεια: Καλές επιδόσεις και κοινωνική προσφορά στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού
Κλίκ για μεγέθυνση


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων νεαρών αθλητών και αθλητριών, με καλές επιδόσεις, με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και με διασκέδαση ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια». Στο δημοτικό στάδιο των Σπάτων - Αρτέμιδας «Δημήτρης Δημητρίου» μικροί αλλά και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στις ομορφιές του κλασικού αθλητισμού και να περάσουν ένα ωραίο τριήμερο με πρωταγωνιστή τον στίβο. Η επόμενη ημέρα βρήκε τους διοργανωτές να σχεδιάζουν το μέλλον της διοργάνωσης καθώς η ανταπόκριση του κόσμου έδειξε ότι τα «Μεσόγεια» είναι ένα φεστιβάλ που έλειπε από την αθλητική και κοινωνική ζωή της περιοχής και όχι μόνο.
«Ο στόχος όχι απλώς επετεύχθη αλλά ξεπέρασε και κάθε προσδοκία. Μικρά παιδιά γνώρισαν τις ομορφιές του στίβου, εκατοντάδες μικροί αθλητές μας αγωνίστηκαν και πέτυχαν καλές επιδόσεις αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η μεγάλη συμμετοχή. Αυτή η συμμετοχή μας γεμίζει ευθύνες ώστε του χρόνου να διοργανώσουμε ένα ακόμη καλύτερο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού», δήλωσε ο εμπνευστής της διοργάνωσης και βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.
Στο δημοτικό στάδιο Σπάτων - Αρτέμιδας και τις τρεις ημέρες στήθηκε μία αθλητική γιορτή. Οι μαθητές από σχολεία της περιοχής γνώρισαν, μέσα από το παιχνίδι, τον στίβο, αθλητές και αθλήτριες από σωματεία του ΣΕΓΑΣ είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μία ανταγωνιστική διοργάνωση αλλά και να χαλαρώσουν παίζοντας στην «πίστα μάχης» που είχε ως επίκεντρο τα αγωνίσματα του στίβου. «Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μυήσαμε παιδιά στην ομορφιά του κλασικού αθλητισμού, δώσαμε την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές και αθλήτριές μας να βάλουν ακόμη έναν αγώνα «στα πόδια τους» και μέσα από τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς βοηθήσαμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά και εκπαιδεύσαμε τα παιδιά στην κοινωνική προσφορά. Η χαρά των παιδιών μας γέμισε ευθύνες ώστε η 2η διοργάνωση «Μεσόγεια» να είναι ακόμη καλύτερη και, ήδη, την σχεδιάζουμε», δήλωσε η διευθύντρια της διοργάνωσης και προπονήτρια στίβου Αριάδνη Δάδα.
Το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια», εκτός από στίβο, περιελάμβανε πολλές κοινωνικές και ψυχαγωγικές δράσεις όπως αιμοδοσία, θεατρικές παραστάσεις, δύο συναυλίες κ.α. Η «αυλαία» της διοργάνωσης έπεσε με τον νυχτερινό αγώνα δρόμου, την εκκίνηση του οποίου έδωσε η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Οι αγωνιζόμενοι θα πρόσφεραν σχολικά είδη για τα άπορα παιδιά των Μεσογείων, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Μεσογαίας Λαυρεωτικής.
Τα αποτελέσματα των αγώνων καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση υπάρχουν στην ιστοσελίδα: https://www.festivalmesogeia.gr/
Τα «Μεσόγεια» διεξήχθησαν με «χρυσό» χορηγό την Admiral S.A. Βασικοί χορηγοί ήταν η ΧΗΤΟΣ ΑΕΒΕΕ, η Εθνική Ασφαλιστική και συγκεκριμένα η επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου, η εταιρεία Σκλαβενίτης. Μεγάλος υποστηρικτής ο Ερυθρός Σταυρός.
Το 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» αποτελούσε μία συνδιοργάνωση των αθλητικών συλλόγων Α.Σ. Ήλιος Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς ΑΕ Μεσογείων, Δρομείς Κερατέας, ΑΓΣ Αγ. Στεφάνου Το ΟΙΟΝ, του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, της Περιφέρειας Αττικής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών.
 
 
 
 
 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport