Loading...
Τρίτη 05 Νοέ 2019
Οι προκυρύξεις τωνΜικτών Ομάδων
Κλίκ για μεγέθυνση

Όλες οι λεπτομέρειες για τις Μικτές Ομάδες και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στα οποία θα πάρουν μέρος και τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έγινε γνωστή η προκήρυξη των μικτών ομάδων για τα πανελλήνια πρωταθλήματα U12 και U14 της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αναλυτικά, τα πιο σημαντικά κομμάτια της προκήρυξης:
Άρθρο 2. Διατάξεις Διεξαγωγής/ Έναρξη Πρωταθλήματος
Όλοι οι αγώνες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Κ-12 και Κ-14 διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:
1.Των Κανόνων του Παιχνιδιού, (Laws of the Game) που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο τις F.I.F.A.
2.Των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.
3.Των αποφάσεων της Ε.Ε./ Ε.Π.Ο., που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.
Άρθρο 3. Δήλωση Συμμετοχής.
3.1. Η συμμετοχή των Ε.Π.Σ. στα πανελλήνια πρωταθλήματα Κ-12 και Κ-14 είναι υποχρεωτική.
3.2. Οι Ε.Π.Σ. έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο. έως την Παρασκευή 15/11/2019 και ώρα 15:00, δήλωση συμμετοχής για τις Ομάδες τους, σε ειδικό ξεχωριστό για κάθε Ομάδα έντυπο που θα σας αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
3.3. Ε.Π.Σ. η οποία δεν συμμετέχει στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα αδικαιολόγητα, στερείται εκτός των άλλων, της επιχορήγησης για την ενίσχυση των Ομάδων υποδομών της και των Ενωσιακών Προπονητών για την περίοδο που δεν συμμετέχει.
3.4. Ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος ορίζεται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019.
Άρθρο 6. Διεξαγωγή αγώνων.
6.1. 1η Φάση. Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κ-12 και Κ-14 θα διεξαχθούν σε ομίλους. Στην εν λόγω φάση οι όμιλοι θα είναι οκτώ (8) και συγκροτήθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια για οικονομικούς λόγους, κατανέμοντας τις Ε.Π.Σ. στους ομίλους ως εξής:
1ος όμιλος: Έβρος, Θράκη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Μακεδονία, Χαλκιδική.
2ος όμιλος: Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά.
3ος όμιλος: Κέρκυρα, Θεσπρωτία, Ήπειρος, Άρτα, Πρέβεζα/Λευκάδα, Λάρισα, Τρίκαλα.
4ος όμιλος: Καρδίτσα, Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία.
5ος όμιλος: Αιτωλοακαρνανία, Κεφαλληνία – Ιθάκη, Ζάκυνθος, Αχαϊα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία.
6ος όμιλος: Αρκαδία, Αργολίδα, Κόρινθος, Αθήνα, Αν. Αττική, Δυτ. Αττική, Πειραιάς.
7ος όμιλος: Δωδεκάνησα, Χίος, Σάμος, Λέσβος, Κυκλάδες.
8ος όμιλος: Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι.
Οι αγώνες σε κάθε όμιλο θα προκύψουν μετά από κλήρωση θα είναι μονοί για τους 1ο έως και τον 7ο ομίλους και διπλοί για τον 8ο όμιλο. Στους ομίλους 1ο έως και 6ο οι αγώνες θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί ως γηπεδούχος. Οι αγώνες του 7ου ομίλου θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά σε πόλη που θα ορίσει με απόφαση της Επιτροπή.
6.3. 2η Φάση. Οι δεκαέξι (16) ομάδες που θα προκύψουν από την 1η Φάση, θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες με γεωγραφικά κριτήρια ως ακολούθως:
Ο πρώτος του 1ου ομίλου με τον δεύτερο 2ου ομίλου (αγώνας Νο 01). Ο πρώτος του 2ου ομίλου με τον δεύτερο 1ου ομίλου (αγώνας Νο 02). Ο πρώτος του 3ου ομίλου με τον δεύτερο 4ου ομίλου (αγώνας Νο 03). Ο πρώτος του 4ου ομίλου με τον δεύτερο 3ου ομίλου (αγώνας Νο 04). Ο πρώτος του 5ου ομίλου με τον δεύτερο 6ου ομίλου (αγώνας Νο 05). Ο πρώτος του 6ου ομίλου με τον δεύτερο 5ου ομίλου (αγώνας Νο 06). Ο πρώτος του 7ου ομίλου με τον δεύτερο 8ου ομίλου (αγώνας Νο 07). Ο πρώτος του 8ου ομίλου με τον δεύτερο 7ου ομίλου (αγώνας Νο 08).
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που έχει ορισθεί ως γηπεδούχος.
6.4. 3η Φάση. Οι οκτώ (8) ομάδες που θα προκύψουν από την 2η Φάση, θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες, με γεωγραφικά κριτήρια ως ακολούθως: Νικητής αγώνα Νο1 με το Νικητή του αγώνα Νο2 (αγώνας Νο 09). Νικητής αγώνα Νο3 με το Νικητή του αγώνα Νο4 (αγώνας Νο 10). Νικητής αγώνα Νο5 με το Νικητή του αγώνα Νο6 (αγώνας Νο 11). Νικητής αγώνα Νο7 με το Νικητή του αγώνα Νο8 (αγώνας Νο 12). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που έχει ορισθεί ως γηπεδούχος.
6.5. 4η Φάση/ ημιτελικά. Στην εν λόγω φάση οι αγώνες θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που έχει ορισθεί ως γηπεδούχος ως ακολούθως: Νικητής αγώνα Νο9 με το Νικητή του αγώνα Νο10 (αγώνας Νο 13). Νικητής αγώνα Νο11 με το Νικητή του αγώνα Νο12 (αγώνας Νο 14).
6.6. 5η φάση/Τελικός – Μικρός Τελικός. Οι αγώνες που θα προκύψουν στην εν λόγω φάση θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα με γεωγραφικά κριτήρια. Ηττημένος αγώνα Νο13 με το Ηττημένος του αγώνα Νο14 (αγώνας Νο 15). Νικητής αγώνα Νο13 με το Νικητή του αγώνα Νο14 (αγώνας Νο 16).
Άρθρο 7. Γήπεδα/ ημέρα – ώρα έναρξης αγώνων/ διάρκεια αγώνων.
Όλοι οι αγώνες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Κ-12 και Κ-14, θα διεξαχθούν ημέρα Σάββατο όπως ορίσθηκαν από την Επιτροπή. Τα γήπεδα που θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να λάβουν άδεια διεξαγωγής αγώνα από την αρμόδια Περιφέρεια. Σε περίπτωση που το γήπεδο/ έδρα Ομάδας κριθεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η υποεπιτροπή θα μπορεί να ορίζει τους εν λόγω αγώνες σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα υποδεικνύεται από την οικεία Ε.Π.Σ., με τις παραπάνω αναφερόμενες προϋποθέσεις.
7.2. Οι ομάδες δεν έχουν το δικαίωμα αναβολής οποιουδήποτε αγώνα με κοινή συμφωνία τους, χωρίς την απαραίτητη έγκριση της διοργανώτριας.
7.3. Κάθε αγωνιστική μέρα θα διεξάγονται αγώνες Κ-12 και Κ-14 με αυτή την σειρά, εφόσον διοργανώνονται στο ίδιο γήπεδο.
7.4. Στο πρωτάθλημα Κ-12 η διάρκεια θα είναι 60 λεπτά (30’ το κάθε ημίχρονο) και στο Κ-14, 70 λεπτά (35΄ το κάθε ημίχρονο). Από την 2η Φάση των αγώνων και μετά, στην περίπτωση κατά την οποία κατά την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα οι ομάδες είναι ισόπαλες, τότε η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται μετά από εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι), χωρίς παράταση. Επίσης, κάθε ομάδα πρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.
7.6. Οι διαστάσεις των γηπέδων για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κ- 12 και Κ- 14 πρέπει να εναρμονίζονται σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς αναπτυξιακών ηλικιών στα αντίστοιχα ηλικιακά τμήματα Κ- 12 και Κ- 14 που εγκρίθηκαν στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο. Νο 23/ 31.07.2019 (Παράρτημα Α). Επίσης, στους αγώνες Κ- 12 τα γήπεδα πρέπει να οριοθετούνται με την γραμμή ανάπτυξης σε κάθε μισό του γηπέδου, όπως ορίζεται στους νέους κανονισμούς που εγκρίθηκαν στις Ε.Ε./Ε.Π.Ο. Νο 23/ 31.07.2019. (Παράρτημα Α)
7.7. Οι κανονισμοί διεξαγωγής των αγώνων για τους αγώνες Κ- 12 και Κ -14 είναι αυτοί που προβλέπονται στους νέους κανονισμούς αναπτυξιακών ηλικιών στα αντίστοιχα ηλικιακά τμήματα που εγκρίθηκαν στις Ε.Ε./Ε.Π.Ο. Νο 23/ 31.7.2019 (Παράρτημα Α). 7.8. Στους αγώνες πρωταθλήματος Κ -12 και Κ- 14 στην αποστολή και στον πάγκο κάθε ομάδας μπορούν να παραβρίσκονται ο/η προπονητής, ο/η συνεργάτης προπονητής, ο/η γυμναστής/στρια, ο προπονητής τερματοφυλάκων και ένας διοικητικός υπεύθυνος, οι οποίοι πρέπει να πιστοποιούν την ιδιότητά τους με αντίστοιχα έγγραφα
Άρθρο 9: Προπονητές
9.1. Οι προπονητές πρέπει να είναι κάτοχοι διπλώματος τουλάχιστον UEFA Β’.
9.2. Επίσης, οι προπονητές έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν στο Διαιτητή του Αγώνα το Δελτίο Πιστοποίησης που εκδίδει το αρμόδιο τμήμα της Ε.Π.Ο. πριν την έναρξη του αγώνα.
Άρθρο 10 : Ποδοσφαιριστές
Στα Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες. 10.1. Δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα Κ-12 και Κ-14 έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά σωματεία των Ε.Π.Σ., συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων υποδομών τους.
10.2. Κ-12: Στο πρωτάθλημα Κ-12 δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε οποιαδήποτε Π.Α.Ε. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν έως τέσσερις (4) συνολικά ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά ιδρυτικά σωματεία των Π.Α.Ε. άλλως θα υπάρχουν κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του ΚΑ.Π.
10.3. Κ-14: Για το πρωτάθλημα Κ-14, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιριστές, που ανήκουν είτε στα τμήματα υποδομών των ερασιτεχνικών ιδρυτικών σωματείων των Π.Α.Ε., είτε στα τμήματα υποδομών των Π.Α.Ε. με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν αγωνιστική συμμετοχή ούτε ενός λεπτού στα πρωταθλήματά τους (Super League 1, Super League 2 και Football League). Σε κάθε περίπτωση ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός ποδ/στών που δύνανται να χρησιμοποιηθούν είναι έως τέσσερις (04) από όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις και συνολικά από όλες τις Ομάδες που ανήκουν στα όρια ευθύνης της κάθε Ε.Π.Σ., αλλιώς θα υπάρχουν κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του ΚΑ.Π.
10.4. Οι ηλικίες στα εν λόγω πρωταθλήματα, διαμορφώνονται σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό «ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (GRASSROOTS)» της Ε.Π.Ο. Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα Κ-12 δικαίωμα συμμέτοχης έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2008 έως και 31.12.2009. Για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 ισχύουν τα εξής: ➢ Οι γεννηθέντες από 01.01.2008 έως και την 31.12.2008 θα αγωνίζονται υποχρεωτικά με δελτίο Ε.Π.Ο. ➢ Οι γεννηθέντες από την 01.01.2009 έως και την 31.12.2009 θα έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται με δελτίο Ε.Π.Ο. από 01.01.2020 με βάση τον ισχύοντα Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών (Κ.Ι.Μ.) ➢ Σε κάθε άλλη περίπτωση η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα αγωνίζεται έχοντας τα κάτωθι: ➢ Έντυπο Μεταβολών πλήρες συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο, ➢ Πιστοποιητικό Γέννησης με φωτογραφία, ➢ Κάρτα Υγείας Αθλητή.
Στο πρωτάθλημα Κ-14 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2006 έως και 31.12.2007.
10.5.Στα Πρωταθλήματα Κ-12 και Κ-14 επιτρέπονται, έως και επτά (7) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρείς (3) διακοπές του αγώνα ανεξάρτητα από τις θέσεις που αγωνίζονται, απαγορευμένης της επανασυμμετοχής οποιουδήποτε από τους ποδοσφαιριστές που αντικαταστάθηκαν στον ίδιο αγώνα. Η ομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει τον παραπάνω αριθμό αλλαγών σε τρεις (3) το ανώτατο φυσικές διακοπές του αγώνα [τρείς (3) ξεχωριστές διακοπές για κάθε ομάδα]. Η κατά παράβαση χρησιμοποίηση επιπλέον φυσικής διακοπής, συνιστά αντικανονική συμμετοχή για τον ποδοσφαιριστή που μπήκε (έγινε τακτικός) και σε περίπτωση ένστασης, επιφέρει τις προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις.
Άρθρο 11: Διαιτησία αγώνων.
Στα πανελλήνια πρωταθλήματα Κ-12 & Κ-14 οι διαιτητές και οι βοηθοί και των δύο αγώνων των ανωτέρω πρωταθλημάτων θα προέρχονται υποχρεωτικά από την ίδια Ε.Π.Σ., η οποία θα πρέπει να είναι διαφορετική από εκείνες των διαγωνιζόμενων ομάδων. Στους αγώνες που διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα οι Διαιτητές δύναται να προέρχονται από τις Ε.Π.Σ. που φιλοξενούν τους αγώνες.
11.1. Η ίδια τριάδα διαιτητών θα διευθύνει και τους δύο (2) αγώνες K-12 και K-14 που θα διεξάγονται την ίδια ημέρα, πρώτα ο αγώνας των K-12 και στη συνέχεια ο αγώνας των K-14, στο ίδιο γήπεδο.
Άρθρο 12: Οικονομικοί όροι
Επιτρέπεται η τέλεση των αγώνων με ελεύθερη είσοδο. Σε περίπτωση που η γηπεδούχος ομάδα εκδώσει εισιτήρια, ως ανώτατη τιμή εισιτηρίου ορίζονται τα πέντε ευρώ (5 €). Σε αυτή την περίπτωση η είσοδος στο γήπεδο νεαρών ηλικιών θα είναι ελεύθερη και οποιαδήποτε έσοδα προκύψουν, ανήκουν εξολοκλήρου στην γηπεδούχο Ε.Π.Σ. Από την Ε.Π.Ο. θα καταβάλλονται στις Ε.Π.Σ. για τις μετακινήσεις των ομάδων τα παρακάτω ποσά:
12.1. Κάθε αποστολή (Κ-12 και Κ-14) θα αποτελείται από σαράντα (40) άτομα. • Κ-12: Οι αποστολές του εν λόγω πρωταθλήματος θα αποτελούνται από δεκαοκτώ (18) άτομα (εκ των οποίων οι δεκαπέντε θα είναι 15 ποδοσφαιριστές). Κατ’ εξαίρεση, για τις Ε.Π.Σ. που κατά την διάρκεια των πρωταθλημάτων μετακινούνται από και προς τα Νησιά, καθώς και στις τελικές φάσεις οι αποστολές θα αποτελούνται από είκοσι (20) άτομα (εκ των οποίων οι δεκαεπτά (17) θα είναι ποδοσφαιριστές). • Κ-14: Οι αποστολές του εν λόγω πρωταθλήματος θα αποτελούνται από είκοσι δύο (22) άτομα (εκ των οποίων οι δεκαοκτώ θα είναι 18 ποδοσφαιριστές). Κατ’ εξαίρεση, για τις Ε.Π.Σ. που κατά την διάρκεια των πρωταθλημάτων μετακινούνται από και προς τα Νησιά, καθώς και στις τελικές φάσεις οι αποστολές θα αποτελούνται από είκοσι τρία (23) άτομα, εκ των οποίων οι είκοσι (20) θα είναι ποδοσφαιριστές.
12.3. Κάθε Ε.Π.Σ. η οποία μετακινείται θα αποζημιώνεται με τετρακόσια (400) € για φαγητό και λοιπά έξοδα για κάθε μία από τις ομάδες (Κ-12 και Κ-14), συνολικά οκτακόσια ευρώ (800) €. Για τις Ε.Π.Σ. που μετακινούνται από και προς τα νησιά θα αποζημιώνονται με εξακόσια (600) € για κάθε μία από τις ομάδες για φαγητό και λοιπά έξοδα για κάθε μία από τις ομάδες (Κ-12 και Κ-14), συνολικά χίλια διακόσια (1200) €.
12.4. Στην Ε.Π.Σ. που θα φιλοξενεί στο γήπεδο της αγώνα/ες της εν λόγω διοργάνωσης θα δίνονται τριακόσια (300) € ανά αγώνα. Τα ανωτέρω ποσά θα δίνονται για τα έξοδα (διαιτησίας, Ιατρός αγώνα, Γηπέδου), καθώς επίσης και για την διάθεση υποχρεωτικά ανά ομάδα στα αποδυτήρια σε όλες τις φάσεις τα κάτωθι: (80 μπουκαλάκια νερό 0,5 lt, 25 μπανάνες, 25 χυμούς, 25 σάντουιτς).
12.5. Στις Ομάδες που θα μετακινούνται πέραν των τριακοσίων (300) χιλιομέτρων θα καταβάλλονται εξακόσια (600) € για διανυκτέρευση για κάθε μία Ομάδα (Κ-12 & Κ-14), δηλαδή συνολικά χίλια διακόσια (1200) € και επίσης τριακόσια ευρώ (300) € για τη διανυκτέρευση του οδηγού του λεωφορείου και αποζημίωση παραμονής του οχήματος. Σε οποιαδήποτε Φάση μετακινηθούν και οι δύο ομάδες (Κ-12 & Κ-14) μία Ε.Π.Σ. για τον ίδιο προορισμό οι μετακινήσεις θα γίνονται με το ίδιο μέσο και με ευθύνη των συνοδών τους. (άρθρο 12 παράγραφος 12.1. ως προς τα άτομα)
12.6. Οι Ε.Π.Σ. που τυχόν μετακινηθούν από και προς τα Νησιά θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την έκδοση των εισιτηρίων για τις μετακινήσεις τους (ακτοπλοϊκά). Θα είναι υποχρεωμένες να αποστέλλουν εγκαίρως στο λογιστήριο της Ε.Π.Ο. τον προϋπολογισμό τους και θα ενημερώνονται σχετικά με την έγκριση για την έκδοση των εισιτηρίων τους, πάντα με βάση την ισχύουσα Προκήρυξη. Σε κάθε περίπτωση οι Ε.Π.Σ. είναι υποχρεωμένες σε διάστημα δέκα (10) ημερών από την πραγματοποίηση των εξόδων (μετακίνηση, διαμονή, διαιτησία) να έχουν αποστείλει τα σχετικά νόμιμα παραστατικά στην Ε.Π.Ο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω δεν θα εγκριθεί η επιχορήγηση των επόμενων δαπανών σας.
12.7. Για τη διαμονή των Νησιωτικών Ε.Π.Σ., υπεύθυνη αποκλειστικά είναι η Ε.Π.Ο. Το τμήμα Προμηθειών αναλαμβάνει τις κρατήσεις των ξενοδοχείων, (άφιξη μια ημέρα πριν την ημέρα του αγώνα) τις διανυκτερεύσεις (άρθρο 12 παράγραφος 12.1. ως προς τα άτομα) και τα γεύματα από την άφιξη της Αποστολής, στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων μέχρι και πριν την αναχώρησή τους. Τυχόν επιπλέον διανυκτερεύσεις ή επιπλέον γεύματα των Αποστολών θα πραγματοποιούνται με σχετική έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής.
12.8. Για τις εσωτερικές μετακινήσεις (πούλμαν) των Νησιωτικών Ε.Π.Σ., υπεύθυνη για την αποκλειστικά για τις κρατήσεις των πούλμαν είναι η Ε.Π.Ο. Οι Ε.Π.Σ. διαμορφώνουν το πρόγραμμα των εσωτερικών μετακινήσεων τους. Από την Ε.Π.Ο. καλύπτονται η εξής μετακινήσεις: Άφιξη (για τυχόν διαφορετικές ώρες αφίξεων ποδοσφαιριστών υπεύθυνη οικονομικά και για την μεταφορά τους καθίσταται η εκάστοτε Ε.Π.Σ.), μετάβαση από το ξενοδοχείο στο γήπεδο την ημέρα του αγώνα και μετάβαση από το γήπεδο προς τον τόπο αναχώρησης. Οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση θα επιβαρύνει την Ε.Π.Σ. που την πραγματοποιεί (προπονήσεις, εκδρομές, βόλτες).
12.9. Το κόστος διεξαγωγής του τουρνουά των ομάδων του ομίλου Νήσων θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Ε.Π.Ο. Οι Ε.Π.Σ. που συμμετέχουν στο εν λόγω τουρνουά θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την έκδοση των εισιτηρίων, καθώς και για τις μετακινήσεις τους, σε συνεργασία πάντα με την Ε.Π.Ο. και την Ε.Π.Σ. που θα διοργανώσει το τουρνουά.
Άρθρο 15: Τελικές διατάξεις
• Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 01.01.2008 και έπειτα (αφορά την αγωνιστική περίοδο 2019-2020).
• Ο αγώνας θα πρέπει να ξεκινά με τον ίδιο αριθμό παικτών για κάθε ομάδα. Κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει οκτώ παίκτες εντός αγωνιστικού χώρου και έναν τερματοφύλακα. Ο τερματοφύλακας θα πρέπει να φορά διαφορετικά ρούχα (χρωματισμό) από τους υπόλοιπους παίκτες και των δύο ομάδων. Κάθε ομάδα θα μπορεί να δηλώνει στο φύλλο αγώνα μέχρι δεκαπέντε 15 παίκτες και να χρησιμοποιεί εννέα στην αρχική της σύνθεση. Οι υπόλοιποι επτά (6) θα δηλώνονται ως αναπληρωματικοί. Οι αλλαγές επιτρέπονται καθόλη την διάρκεια του αγώνα όταν το παιχνίδι (αγώνας) δεν είναι σε ροή (έχει σταματήσει). Όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται από τη μέση του γηπέδου.
•Διαιτητής: όλοι οι αγώνες διεξάγονται παρουσία διαιτητή. Ο σημαντικότερος σκοπός της παρουσίας του διαιτητή είναι η διεξαγωγή του αγώνα σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς του δίκαιου παιχνιδιού. Πριν την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής ενημερώνει τους προπονητές στα ακόλουθα σημεία : – Εξοπλισμό των παικτών – Αλλαγές παικτών (τρόπο – διαδικασία) – Τι συμβαίνει αν κάποιος ποδοσφαιριστής είναι τραυματίας.
• Διάρκεια του αγώνα: 2 Χ 30 min. Επιπλέον χρόνος (λόγω τραυματισμού ή για διακοπή του παιχνιδιού) προστίθεται στο τέλος κάθε ημιχρόνου και υπεύθυνος για αυτό είναι ο διαιτητής.
• Έναρξη και επανέναρξη του παιχνιδιού: Στη συνάντηση με τους προπονητές πριν από την έναρξη του παιχνιδιού γίνεται και η διαδικασία της κλήρωσης, ποια ομάδα, δηλαδή, θα επιλέξει το γήπεδο. Η άλλη εκτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα. Κανένα τέρμα δεν μπορεί να επιτευχθεί και να καταμετρηθεί κατευθείαν με την έναρξη. Αν αυτό συμβεί, τότε η έναρξη του παιχνιδιού επαναλαμβάνεται. Η μπάλα είναι σε ροή αγώνα μόνο όταν είναι σε κίνηση.
• Μπάλα εκτός παιχνιδιού: Η μπάλα είναι εκτός παιχνιδιού μόνο όταν ολόκληρη βρίσκεται έξω από τις γραμμές οριοθέτησης των διαστάσεων του γηπέδου ή αν ο διαιτητής έχει σταματήσει το παιχνίδι.
• Επίτευξη τέρματος: ένα τέρμα κατακυρώνεται όταν η μπάλα περάσει όλη τη γραμμή τέρματος εντός της εστίας. Μετά την επίτευξη τέρματος η επανέναρξη του αγώνα γίνεται από το μέσο του γηπέδου (σέντρα). Όπως έχει τονισθεί και προηγουμένως ένα τέρμα δεν καταμετράται με απευθείας χτύπημα της μπάλας με την έναρξη του παιχνιδιού.
• Ισχύει ο κανόνας του οφσάιντ.
• Υπάρχουν κόκκινες ή κίτρινες κάρτες.
• Ο αγωνιστικός χώρος χωρίζεται σε 3 ζώνες με δυο γραμμές ανάπτυξης παιχνιδιού (ή γραμμές υποχώρησης) για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του παιχνιδιού από τον τερματοφύλακα. Όταν η ομάδα ξεκινά την επίθεση από τον τερματοφύλακα, οι παίκτες του αντιπάλου πρέπει να στέκονται πίσω από την γραμμή, και να πιέζουν τον αντίπαλο μόνο όταν η μπάλα περάσει πέρα από αυτή τη γραμμή.
• Σε συνθήκες κανονικού παιχνιδιού οι παίκτες πιέζονται κανονικά σε κάθε ζώνη του γηπέδου.
• Ο τερματοφύλακας ή ένας παίκτης δεν επιτρέπεται να ρίξει – περάσει την μπάλα μετά τη μεσαία γραμμή (γραμμή κέντρου) από ελεύθερο χτύπημα κατά την επαναφορά της μπάλας από τέρματος λάκτισμα (άουτ). Αν παρόλο αυτά κάτι τέτοιο συμβεί (η μπάλα περάσει τη μεσαία γραμμή) τότε τότε η μπάλα δίνεται στην αντίπαλη ομάδα η οποία επαναρχίζει το παιχνίδι με ελεύθερο χτύπημα από το σημείο που η μπάλα πέρασε τη γραμμή του κέντρου.
• Αν κάποιος παίκτης μεταβιβάζει την μπάλα στον συμπαίκτη του τερματοφύλακα απαγορεύεται σε αυτόν να πιάσει την μπάλα με τα χέρια. Αν αυτό συμβεί ο διαιτητής σταματά το παιχνίδι και δίνει ελεύθερο χτύπημα υπέρ της ομάδας που δεν είχε την μπάλα στην κατοχή της.
• Το σημείο πέναλτι είναι 8 m από το κέντρο της γραμμής τέρματος (η παράβαση και ο χώρος που αυτή γίνεται αξιολογείται από τον διαιτητή, αν δεν υπάρχει διαγράμμιση του γηπεδου με περιοχές μπροστά από τις δυο εστίες καθώς και το σημείο του πέναλτι μπροστά από αυτές στην απόσταση των 8μ.).
• Αν η μπάλα περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου από τη γραμμή τέρματος τότε η επαναφορά της μπάλας γίνεται με ελεύθερο χτύπημα με την μπάλα να τοποθετείται 3 m από την εστία και με το χτύπημα της μπάλας προς τα εμπρός.
•Το κόρνερ εκτελείται από το σημείο που η γραμμή τέρματος συναντά την πλάγια γραμμή. Ο παίκτης της αντίπαλης ομάδας μπορεί να σταθεί 5 m μακριά από το σημείο χτυπήματος.

 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport