Loading...
Δευτέρα 06 Ιούν 2022
O Φρουρός της Αχαίας
Κλίκ για μεγέθυνση
* Εβδομάδα αδειοδότησης από την αρμόδια επιτροπή του ΕΣΑΚΕ είναι η τρέχουσα στην ΚΑΕ Απόλλων με αποτέλεσμα όλα τα στελέχη του Οργανισμού γενικότερα να ασχολούνται με το «φλέγον» αυτό θέμα. Στόχος ένας και μοναδικός. Να κατατεθεί πλήρης φάκελος έτσι ώστε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα να τα καταφέρει.

* Γιατί λίγο αργότερα θα ακολουθήσει ο επόμενος «σκόπελος» που ακούει στο όνομα Ε.Ε Αθλητισμού με την οποία το περασμένο φθινόπωρο είχαν γίνει ουκ ολίγα ευτράπελα. Τη φορά αυτή οι μελανόλευκοι παράγοντες έχουν την εμπειρία που απαιτείται έτσι ώστε όλα να πάνε καλά. Παρότι η γραφειοκρατία που υπάρχει είναι τεράστια.

* Αμέσως μετά θα ασχοληθούν και με άλλα ανοιχτά θέματα, ένα εκ των βασικότερων είναι και η περαιτέρω τύχη της συνεργασίας με τον Έσπερο ΑΟΠΑ και κατ’ επέκταση με τον Κώστα Μαρλαφέκα. Πολλά και διάφορα λέγονται για το ζήτημα αυτό ένθεν κι ένθεν, τα οποία όμως προς το παρόν δεν λαμβάνουν επίσημη μορφή.

* Αν και τελευταία κυκλοφόρησε στο... διαδίκτυο η «είδηση» ότι υπάρχουν επαφές για συνεργασία Γλαύκου και Έσπερου ΑΟΠΑ! Από πού προκύπτει κάτι τέτοιο είναι κάτι που γνωρίζει μόνο ο συντάκτης της εν λόγω πληροφορίας. Με «ψυχρό μάτι» αν την δει κάποιος, δυο βασικά συμπεράσματα μπορεί να βγάζει.

* Είτε ότι έχει ζουμί και ουσία, είτε όμως και το ότι γράφτηκε περισσότερο ως μοχλός πίεσης προς την μεριά των μελανόλευκων παραγόντων για να μη «χαλάσει» η υπάρχουσα συνεργασία με τον Έσπερο ΑΟΠΑ. Ότι κι αν ισχύει από τα δυο παραπάνω, δεν πρόκειται να αργήσει να ξεκαθαρίσει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Προβληματική συνεργασία* Διότι έτσι όπως εξελίσσεται αυτή η συνεργασία δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο και ξεχωριστό, παρά μόνο να δημιουργεί εσωτερικά προβλήματα και αναταραχή. Ευκαιρία είναι προφανώς το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει ένα ξεκάθαρο τοπίο. Για το αν οι δυο πλευρές μπορούν να προχωρήσουν κάτι τέτοιο ή όχι.

* Στον Απόλλωνα -καλώς ή κακώς- υπάρχει εδώ και χρόνια διοικητική πολυφωνία κι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Στον ερασιτέχνη το λένε και δεν είναι «τέχνασμα», ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται να πάρει την ΚΑΕ με συγκεκριμένη πρόταση και θέση είναι ανοιχτοί για να τον ακούσουν.* Είναι αλήθεια ότι η διοίκηση της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής είχε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ φέτος, χωρίς όμως να έλθει αυτή η επιτυχία. Η κοκκινόμαυρη ομάδα αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε ούτε καν να στεφθεί πρωταθλήτρια Πελοποννήσου, παρότι διέθετε πολύ καλό έμψυχο δυναμικό.

* Μοιραίο ήταν να παρθούν άμεσα αποφάσεις για τη νέα σεζόν με μόνο στόχο ότι δεν επετεύχθη φέτος να έλθει του χρόνου. Πρώτη και καλύτερη η αλλαγή σκυτάλης στην άκρη του πάγκου με κίνηση «ματ». Ποια είναι αυτή; Η μεγάλη επιστροφή στην Αγυιά του Άρη Αγγελόπουλου. Για να οδηγήσει όσο πιο ψηλά την γυναικεία ομάδα.

* Προσέξτε κάτι. Αυτή η αλλαγή δεν σημαίνει ότι το έργο του απερχόμενου προπονητή Ανδρέα Φαλιέρου κρίνεται ως αρνητικό. Όχι και σε αυτό είναι κατηγορηματικοί οι διοικούντες του συλλόγου, που φρόντισαν να τον ευχαριστήσουν δημόσια για την προσφορά του στις κοκκινόμαυρες.

* «Ο Ανδρέας Φαλιέρος είναι βαθύς γνώστης του αθλήματος, αξιοπρεπής, σοβαρός και τίμιος στην συνεργασία του. Το ότι φεύγει από την Παναχαϊκή δεν σημαίνει ότι κόβονται οι δεσμοί μαζί του. Για μας θα ανήκει πάντα στην οικογένεια της Παναχαϊκής και γιατί όχι σύντομα να ξαναβρεθούν οι δρόμοι μας», ήταν τα λόγια του Παν. Σεμιτέκολου.

Επιλογή Αγγελόπουλου* Τι ψάχνει η Παναχαϊκή Γ.Ε. και ευελπιστεί ότι το βρήκε με τον Άρη Αγγελόπουλο; Τον προπονητή εκείνο που θα περάσει στις παίκτριες τη νοοτροπία του νικητή και θα τις βάλει για τα καλά σε ρυθμούς πρωταγωνιστικούς και ανόδου στις υψηλότερες κατηγορίες. Για το λόγο αυτό ουσιαστικές αλλαγές στο ρόστερ δεν αναμένονται.

* Όσο για τη διοίκηση δεν το κρύβει ότι θέλει να δει την ομάδα να παίζει στην Α2 εθνική κατηγορία. Είναι κάτι μέσα στις δυνατότητές της αλλά και στις αντίστοιχες δικές της. Η ερασιτεχνική Παναχαϊκή θέλει μια μεγάλη επιτυχία και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ είναι σε θέση να της την προσφέρει λίαν συντόμως.

* Η κάλπη στην ερασιτεχνική Παναχαϊκή οριστικοποιήθηκε για την Κυριακή 26 Ιουνίου και δεν αναμένεται να έχει εκπλήξεις. Η απερχόμενη διοίκηση υπό την προεδρία του Παναγιώτη Σεμιτέκολου θα συνεχίσει τη θητεία της δίχως να έχει... αντίπαλο! Όμως, μερικές προσθαφαιρέσεις θα γίνουν μιας και κρίνονται απόλυτα αναγκαίες.

* Πόσες θα είναι αυτές; 2-3 λένε οι πληροφορίες έτσι ώστε να υπάρξει μια ακόμη πιο εύρυθμη λειτουργία της νέας διοίκησης. Στην πρόσφατη γενική συνέλευση αποφασίστηκαν μερικά ακόμη σημαντικά πράγματα. Α) Η εναρμόνιση του καταστατικού με το αντίστοιχο της ΓΓΑ που έχει τη δική του σημασία.

* Β) Η εκκαθάριση του μητρώου μελών. Όποια μέλη δεν έχουν δράση και είναι «εξαφανισμένα» την τελευταία 5ετία θα διαγραφούν μια και δεν έχει νόημα να έχουν μόνο και τυπική παρουσία. Όσο για τον αριθμό των μελών που θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις 26 Ιούνη, αναμένεται να είναι μεταξύ 120 και 130.

* Εκείνο πάντως που απασχολεί έντονα τους κοκκινόμαυρους παράγοντες είναι η ανακαίνιση της Αγυιάς μέσω της Περιφέρειας. Ζήτημα με τεράστια σημασία, που αρχικά έχει αποφασιστεί να προχωρήσει αλλά ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό επί της ουσίας. Υπάρχει το «εμπόδιο» της μελέτης που πρέπει να ξεπεραστεί.

Ταλαντούχα παιδιά* Δεν είναι μόνο ο Γιώργος Τανούλης που θα δώσει το παρόν στα ντραφτ του ΝΒΑ από πλευράς Προμηθέα, καθώς ακόμη δυο ταλαντούχοι παίκτες του βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στο Μιλάνο, λαμβάνοντας μέρος σε μια πολύ σπουδαία εκδήλωση. Στο «Basketball Without Borders» του ΝΒΑ, από χθες μέχρι και το Σάββατο 4 Ιουνίου.

* Πρόκειται για τους Νίκο Βασιλείου και Τούντε Φασάσι και μια ακόμη τρανή απόδειξη ότι ο Προμηθέας αποτελεί τον καλύτερο πρέσβη για το μπάσκετ της Πάτρας εκτός συνόρων. Οι νεαροί αθλητές θα προπονηθούν υπό την επίβλεψη «αστέρων» του ΝΒΑ, όπως οι Γκαλινάρι, Ουόκερ κ.α. Δικαιολογημένα ο Προμηθέας νιώθει ιδιαίτερη τιμή.

* Μπορεί πρόσφατα να έγιναν οι εκλογές στην ΕΣΚΑ-Η και να έχει ήδη συγκροτηθεί σε σώμα το νέο δ.σ., οι πληροφορίες της στήλης λένε ότι δεν θα αργήσει η ώρα για να υπάρξει η πρώτη αλλαγή. Περί... ονομάτων στην ιστορία αυτή ακόμη δεν κυκλοφορεί το παραμικρό, όμως οι διεργασίες έχουν ήδη αρχίσει.

* Κι όταν μιλάμε για «κώλυμα» ενός εκ των εκλεγέντων συμβούλων (όπως λένε οι διαρροές), καταλαβαίνει κανείς ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να ταχτοποιηθεί έτσι ώστε να μην δώσει... δικαιώματα με το καλημέρα η νέα διοίκηση της Ένωσης. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις που θα «τρέξουν» γρήγορα.

* Η ΕΑ Παραλίας είναι μια από την 4άδα της Α2 ΕΣΚΑ-Η που του χρόνου θα φορέσει τα γιορτινά της στη μεγάλη τοπική κατηγορία με ένα εντυπωσιακό φίνις στην Α2 κατηγορία που την οδήγησε όχι μόνο στην ιστορική άνοδο, αλλά και στην 3η θέση. Πορεία... πρωταθλητισμού έκανε η ομάδα με το ξεκίνημα του β’ γύρου.

* «Αρχιτέκτονας» αυτής της τεράστιας επιτυχίας ο πατρινός τεχνικός της Γιάννης Καλλίγας, που φρόντισε να βάλει το «στίγμα» του στην ομάδα και στο τέλος με πολύ κόπο και προσπάθεια να έλθει αυτός ο θρίαμβος, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του οποίου είναι δικό του. Με τον ίδιο θα πορευθεί η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία.

Πάλι μαζί* Παρότι επίσημες ανακοινώσεις ακόμη δεν υπάρχουν, εν τούτοις όλα δείχνουν ότι Κόροιβος Αμαλιάδας και Κώστας Δελέγκος θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής μπάσκετ, βάζοντας τον πήχη ψηλότερα. Κάτι για το οποίο φαίνεται να συμφωνούν και οι δυο πλευρές.

* Άλλωστε, φέτος η πορεία της ομάδας της Ηλείας ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική αγγίζοντας την συμμετοχή της στα πλέι-οφ κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνδρομή του πατρινού τεχνικού που έχει «κερδίσει» τους πάντες στην Αμαλιάδα με τη μεθοδική δουλειά του. Παρότι και άλλες ομάδες θα τον ήθελαν στον πάγκο τους.

* Είναι λάτρης του μπάσκετ και το δείχνει με την κάθε ευκαιρία ο γενικός αρχηγός του Προμηθέα Βαγγέλης Αναγνωστόπουλος. Η πιο τρανή απόδειξη περί τούτου είναι ότι δεν έχει χάσει ούτε ένα φάιναλ-4 της Ευρωλίγκα οπουδήποτε κι αν διεξάγεται κι ανεξαρτήτως των ιδιαίτερα αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχει.

* Και κάτι ακόμη, με ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα. Δίνει το παρόν ανεξαρτήτως συμμετοχής ή όχι Ελληνικής ομάδας στην κορυφαία αυτή ευρωπαϊκή συλλογική διοργάνωση. Η αγάπη του για το άθλημα είναι τέτοια που έχει αφήσει πίσω του τέτοιου είδους «μικρότητες» οι οποίες είναι μακριά από τα δικά του πιστεύω και θέλω για τον αθλητισμό γενικότερα.

* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Όσο τηρεί πίστα τα... γούρια ο Σούλης Παπαδόπουλος πριν από κάθε κοκκινόμαυρο ταξίδι η Παναχαϊκή δεν πρόκειται να χάσει ούτε βαθμό μέχρι το τέλος των μπαράζ! Κι αυτό θα γίνει και στην τελευταία αγωνιστική πριν την αναχώρηση για Κορυδαλλό ενόψει του αγώνα με την Προοδευτική.

* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Συνεχίζει η Αχαγιά’82 να ψάχνει τον προπονητή που θα την οδηγήσει τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής μπάσκετ. Οι όποιες επαφές έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει το παραμικρό και παραμένει «μυστήριο» ποιος θα είναι τελικά ο εκλεκτός των διοικούντων.

* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν διάφοροι ψίθυροι από τον Ηλειακό κάμπο για μη κάθοδο ομάδας τη νέα χρονιά σε εθνικό πρωτάθλημα. Δεν διευκρινίζεται για ποιο άθλημα πρόκειται αν και οι περισσότερες αναφορές σχετίζονται με την «πορτοκαλί» μπάλα.

* Επί του πιεστηρίου Νο 4: Κοντά στους 100 θα είναι οι εθελοντές που θα χρησιμοποιηθούν στο 13ο Τσάμπιονς Λιγκ ποδοσφαίρου Κωφών της Πάτρας (20-25 Ιουνίου). Πρόκειται για άκρως ικανοποιητικό νούμερο που δείχνει και το πόσο πολύ οι Αχαιοί γενικότερα έχουν «αγκαλιάσει» τη σπουδαία αυτή διοργάνωση.

* Επί του πιεστηρίου Νο 5: Εκτός αγωνιστικών πλάνων του Προμηθέα είναι εδώ και πολύ καιρό ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, δεν υπολογίζεται από τον Γιατρά, όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο με την πατρινή ΚΑΕ και του χρόνου. «Παίζει» ο παίκτης να μετακομίσει σε ομάδα της αρεσκείας του όχι όμως ως ελεύθερος, αλλά με τη μορφή δανεισμού.
 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport