Loading...
Κυριακή 14 Αύγ 2022
Ο "Φρουρός της Αχαϊας!!!
Κλίκ για μεγέθυνση
Ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματα που υπάρχουν για τους ανθρώπους της Παναχαϊκής και ειδικά τον Πέτρο Σταθάκη είναι η εύρεση του χώρου που θα μπορέσει ο σύλλογος να αποκτήσει το δικό του «σπίτι» ή αλλιώς αθλητικό κέντρο. Κάτι που λείπει εδώ και πολλά χρόνια, αν κι έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες.

* Και είναι γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας των κοκκινόμαυρων παρότι αποφεύγει τα πολλά λόγια προς τα έξω και μπροστά του βρίσκεται η επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ 2, εν τούτοις πάντα στο μυαλό του είναι το ζήτημα αυτό, καθώς γνωρίζει την πολύ μεγάλη σημασία και αξία που έχει για το μέλλον της Παναχαϊκής.

* Σήμερα λοιπόν η στήλη αποκαλύπτει τις κινήσεις του για το θέμα αυτό και ποια περιοχή έχει «στοχεύσει» έτσι ώστε να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση, η οποία αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα είναι σε θέση να την επισημοποιήσει στους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες. Βέβαια το όλο θέμα μόνο εύκολο δεν είναι.

* Ο χώρος σε έκταση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι αυτός που θέλει ο Πέτρος Σταθάκης να αποκτήσει με πολυετή ενοικιαστήριο, έτσι ώστε εκεί να μπορέσει να κατασκευάσει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που θα φιλοξενεί τις ακαδημίες και τις ομάδες Κ της Παναχαϊκής. Άλλη ιδανική έκταση δύσκολα θα βρει στην υπόλοιπη Πάτρα.

* Πλάνο που έχει μεταφέρει ήδη στους ανθρώπους του Πανεπιστημίου οι οποίοι –κι αυτό είναι το πρώτο θετικό δείγμα- δεν είναι αρνητικοί σε αυτή την προοπτική. Επειδή όταν μιλάμε για Πανεπιστήμιο τα γραφειοκρατικά και όχι μόνο εμπόδια δεν είναι και λίγα, ο Πέτρος Σταθάκης θέλει όλα να είναι στην εντέλεια όταν φθάσει η κρίσιμη ώρα.

Αθλητικό Κέντρο* Και πως θα γίνει αυτό; Με την κατάθεση στην ηγεσία του ιδρύματος αναλυτικής εμπεριστατωμένης μελέτης για το έργο που θέλει να κατασκευάσει (γήπεδο, αποδυτήρια και κάποιοι βοηθητικοί χώροι), έτσι ώστε να τους πείσει και στην πράξη για το τι σκοπεύει να φτιάξει στην έκταση του ιδρύματος.

* Το όλο εγχείρημα ο ίδιος το προχωράει αθόρυβα και με απόλυτα ουσιαστικό τρόπο, εξ’ ου και η δημόσια πρόσφατη τοποθέτηση που είχε κάνει περί ευχάριστων εξελίξεων στο θέμα αυτό από Σεπτέμβρη και μετά. Ξέρει πολύ καλά ότι χωρίς το δικό της Αθλητικό Κέντρο η Παναχαϊκή δεν πάει πουθενά.

* Υπάρχουν δε και άλλα στελέχη της ευρύτερης κοκκινόμαυρης οικογένειας τα οποία από τη δική τους επαγγελματική θέση μπορούν (και θα το κάνουν) να συμβάλλουν έτσι ώστε να λυθεί το «καυτό» αυτό γηπεδικό αγκάθι και η Παναχαϊκή να αποκτήσει το δικό της χώρο για πολλά χρόνια. Αναφερόμαστε σε στελέχη της ερασιτεχνικής.

* Όσο αφορά την ποδοσφαιρική ομάδα πλησιάζει η ώρα για τη μετάβαση στο Καρπενήσι για 10 ημέρες, όχι τόσο για να δουλέψει πάνω στη φυσική κατάσταση όσο για θέματα ταχτικής. Τα οποία θα τα δει στην πράξη μέσα από τα τρία συνολικά φιλικά παιχνίδια που έχει προγραμματίσει να δώσει.

* Κάτι που είπε ξεκάθαρα και ο Σούλης Παπαδόπουλος, «δεν πάμε για τη φυσική κατάσταση στο Καρπενήσι αλλά για να δώσουμε τρία δυνατά φιλικά έτσι ώστε να δούμε σε ποιο σημείο είμαστε», ήταν τα λόγια του. Ο Έλληνας προπονητής δείχνει να πιστεύει πολύ στο σύνολο που υπάρχει για κάτι καλό.

* Δεν είναι μόνο η αντρική ομάδα μπάσκετ που θα κατεβάσει η Παναχαϊκή τη νέα χρονιά στη Γ’ εθνική έχοντας την πολύ δύσκολη αποστολή να εξασφαλίσει σε πρώτη φάση την παραμονή της. Προχωράει ένα βήμα παρακάτω που έχει τη δική του σημασία και αξία. Παρουσιάζοντας και δεύτερη ομάδα στην Α2 ΕΣΚΑ-Η.

Θυγατρική ομάδα* Αξιοποιώντας τα νέα δεδομένα και τη δυνατότητα που της δίνει η ΕΟΚ, η Παναχαϊκή θα παρουσιάσει ομάδα U22 στην Α2 ΕΣΚΑ-Η προχωρώντας σε συνεργασία με τη Νίκη Πρ. Η οποία συνεργασία θα κρατήσει σίγουρα δυο χρόνια κι από κει και πέρα θα φανεί το μέλλον του εγχειρήματος. Το όνομα της ομάδας θα είναι Παναχαϊκή.

* Με κόουτς στην άκρη του πάγκου τον Μίμη Αγγελόπουλο που δουλεύει στα κοκκινόμαυρα τμήματα και θα έχει δίπλα του τον Δημήτρη Βασιλείου. Το ρόστερ της ομάδας θα απαρτιστεί από νεαρά παιδιά-αθλητές που αγωνίζονται ήδη στις υποδομές της Παναχαϊκής. Θα τους δοθεί τεράστια ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν.

* Όσο για την αντρική ομάδα, για να επιβιώσει απαιτείται να τερματίσει στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο του Α’ ομίλου της Γ’ εθνικής, κάτι που ούτε ιδιαίτερα δύσκολο είναι, ούτε όμως και μια εύκολη υπόθεση. Θα χρειαστεί πολύς ιδρώτας για να πάνε όλα καλά στο στόχο αυτό.

* Στον όμιλό της η Παναχαϊκή έχει δυο ισχυρές αθηναϊκές ομάδες (ΝήαρΉστ και Αγ. Παρασκευή) που λογικά θεωρούνται τα φαβορί για μια θέση στην προνομιούχο τετράδα κι από κει και πέρα υπάρχουν πολλοί μνηστήρες για τις άλλες δυο θέσεις, με την Παναχαϊκή να είναι μια από αυτές. Όχι όμως μόνη της.

* Για το λόγο αυτό η Παναχαϊκή φρόντισε να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό με πολύ έμπειρους παίκτες, πρώτης γραμμής στη Γ’ εθνική και όχι μόνο, όπως είναι οι Ανδρέας Βουρνάς, Σωκράτης Μαναβόπουλος, Θεοδόσης Γκόβας, Λευτέρης Κατσαβόππουλος, αλλά και οι νεαροί και ταλαντούχοι Λεωνίδας Γιαννούτσος και Αλέξης Μπίρμπας.

* Μεταγραφές που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί (θα γίνουν 1-2 ακόμη πλησιάζοντας το τζάμπολ). Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Γ.Ε. Παν. Σεμιτέκολος, «κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες ώστε η ομάδα να φανεί αντάξια των προσδοκιών της ιστορίας και του κόσμου της τη νέα χρονιά».

Σήμα ΦΙΜΠΑ* Μπορεί να «τρέχει» εδώ και καιρό για τα θέματα του Απόλλωνα με την ιδιότητα του προέδρου της ΚΑΕ ο Γιάννης Κόντης, δεν στέκεται όμως μόνο σε αυτά. Το σήμα του διεθνή διαιτητή ΦΙΜΠΑ που πήρε το 1975 παρέδωσε με μεγάλη ευχαρίστηση στο Μουσείο της ΧΑΝΘ και τον Γιώργο Μπουσβάρο προκειμένου πλέον να «στολίζει» τον συγκεκριμένο χώρο.

* Μπουσβάρος και Κόντης συνδέονται με μεγάλη φιλία από τις παλιές καλές εποχές του Ελληνικού μπάσκετ και δεν είναι τυχαίο ότι ήταν από τους πρώτους που φρόντισε να συγχαρεί δημόσια τον παλαίμαχο διεθνή ρέφερι για την ανάληψη των καθηκόντων της προεδρίας στην ΚΑΕ Απόλλων. Κάτι που χαροποίησε τον παλαίμαχο πατρινό ρέφερι.

* Με το ίδιο σύστημα θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η μετά τα όσα προέκυψαν από το τελευταίο μίτινγκ της Ένωσης με τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Έτσι, η 1η ομάδα της κανονικής περιόδου θα ανέλθει απευθείας στη μεγάλη τοπική κατηγορία, ενώ στα πλέι-οφ (2-5, 3-4) θα κριθούν τα άλλα εισιτήρια ανόδου.

* Στα χαμηλά της βαθμολογίας δεν διαφοροποιείται τίποτε, καθώς με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου θα υποβιβαστούν όσες ομάδες χρειαστεί. Οι ομάδες που θα αγωνιστούν είναι Νίκη Πρ., Πυρσός, Ακράτα, Ροϊτικα, Ηρακλής Πύργου, Προφήτης Ηλίας, Διαγόρας, Βαρθολομιό, Νέοι Γλαύκου, Ζάκυνθος, Σείριος και μένει να συμπληρωθεί η σχετική λίστα.* Στο ίδιο πρωτάθλημα, δεν θα δηλώσει συμμετοχή η ΝΕ Πατρών μετά τον περσινό υποβιβασμό της από την Α1 κατηγορία. Δεν μετείχε εξάλλου στην πρόσφατη σύσκεψη των ομάδων της Α2 στα γραφεία της ΕΣΚΑ-Η και ενημέρωσε την Ένωση ότι δεν θα λάβει μέρος ούτε στην Α2 κατηγορία. Κενό το οποίο θα κληθεί να καλύψει ομάδα από την Β’ κατηγορία.

* Σε ότι έχει να κάνει με την Α1 ΕΣΚΑ-Η τη νέα σεζόν θα έχουμε και πλέι-άουτ πέραν των πλέι-οφ. Θα λάβουν μέρος οι ομάδες από την 10η έως και την 13η θέση καθώς η τελευταία (14η) θα υποβιβαστεί απευθείας. Όσο για τα πλέι-οφ επιστρέφει το αρχικό καθεστώς με την συμμετοχή των οκτώ πρώτων ομάδων από την α’ φάση.

Ακαδημίες Παναιγιάλειου* Η επιστροφή του Παναιγιάλειου στα πρωταθλήματα ΕΠΣΑ ώθησε τη διοίκηση να ασχοληθεί πολύ σοβαρά μετά από αρκετά χρόνια με την οργάνωση των ακαδημιών. Ανακοίνωσε και επίσημα την συνεργασία στο κομμάτι αυτό με τον Αστέρα Τεμένης, με στόχο η ακαδημία να λειτουργεί ως το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό.

* Εκεί όπου τα παιδιά από την ηλικία των 5χρονών θα έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και οι μεγαλύτερες ηλικίες θα δουλεύουν με τους προπονητές τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δημοφιλέστερου αθλήματος. Η ακαδημία θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Αστέρα Τεμένης.

* Υπό την τεχνική καθοδήγηση των προπονητών Βασίλη Μπούνα και Γιώργου Ρότσκα, ενώ θα λειτουργεί και τμήμα εκγύμνασης τερματοφυλάκων υπό την τεχνική καθοδήγηση του Χρήστου Αθανασόπουλου, στο οποίο θα μπορεί να εγγραφεί όποιο παιδί θέλει, ανεξαρτήτως εάν είναι ή όχι εγγεγραμμένο μέλος της«μελανόλευκης» ακαδημίας.

* Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά στα γραφεία του Παναιγιαλείου Γ.Σ. στο δημοτικό στάδιο Αιγίου (18:00-20:00), ενώ για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους Γ. Μπάστα (6983459540) και Ν. Παπαδόπουλο (6936938511) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Αιγιώτικου συλλόγου.

* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Με τον γνώριμο Φώτη Αγγελόπουλο αναμένεται να ενισχυθεί η γραμμή των ψηλών του Γλαύκου/Έσπερου ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής μπάσκετ. Παίκτης που είναι σε θέση με την εμπειρία του να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του Σπύρου Γκοργκόλη.

* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Μεταγραφή Έλληνα παίκτη από το εξωτερικό ανακοίνωσε το Ληξούρι για τη νέα χρονιά. Πρόκειται για τον Γιώργο Τσιμίδη με τον οποίο ενισχύεται στις θέσεις των ψηλών. Ο 24χρονος παίκτης αγωνίστηκε πέρυσι στην Αυστρία και ολοκλήρωσε τη σεζόν με τη φανέλα της Χιχόν στην Ισπανία.

* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Έξυπνη στάση κράτησε ο ΕΣΑΚΕ στο θέμα των χρημάτων από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Διέψευσε εκείνους που ήθελαν να τον «σπρώξουν» σε μια άκρως επιθετική (εκβιαστική επί της ουσίας) πολιτική που δεν θα οδηγούσε πουθενά. Ενώ τώρα έριξε το γάντι πολύ ευγενικά στην Πολιτεία.

* Επί του πιεστηρίου Νο 4: Έφθασε η ώρα για... ξεκούραση της στήλης καθώς «κατεβάζει ρολά» για δυο εβδομάδες προκειμένου να επιστρέψει δριμύτερη την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου κι ενόψει της νέας πολύ δύσκολης αγωνιστικής περιόδου. Καλό καλοκαίρι σε όσους ακόμη δεν έχουν κάνει την «απόδραση» τους. 
 
 
 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport