Loading...
Κυριακή 19 Ιούλ 2020
Ο "Φρουρός της Αχαϊας!!!
Κλίκ για μεγέθυνση
* Ανάσα για τον Απόλλωνα η ομπρέλα προστασίας από την ΕΟΚ και το Γιώργο Βασιλακόπουλο στο θέμα της οφειλής προς τον Αμερικάνο παίκτη Άλεξ Άκερ. Οφειλή που σύμφωνα άλλωστε με την απόφαση που έχει στα χέρια της και η πλευρά του αθλητή, αφορά συγκεκριμένη ομάδα και ΑΦΜ, στα οποία έχει χρεωθεί.



* Προφανώς κι επειδή ο Άκερ δεν μπορεί να βρει άκρη με τίποτε από την τότε διοίκηση της ΚΑΕ πλέον έχει βάλει στο... μάτι τον ερασιτέχνη Απόλλωνα που δεν αναμειγνύεται με κανένα τρόπο στην όλη αυτή ιστορία. Αφού και τα τότε διοικητικά στελέχη της ΚΑΕ έχουν «εξαφανιστεί» από τα μελανόλευκα κοινά τα τελευταία χρόνια.



* Έτσι, οι άνθρωποι του Απόλλωνα έχουν πλέον την άνεση να συνεχίσουν πάνω στο πρόγραμμά τους που προβλέπει τη δημιουργία νεανικής και ταλαντούχας ομάδας, η οποία έχει θέσει φυσικά ώς στόχο την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια. Με υγεία και νοικοκυριό όμως, στοιχεία πλέον απόλυτα αναγκαία.




* Εννοείται πάντως ότι ο «εφιάλτης» του Άκερ δεν έφυγε οριστικά, αφού όταν η ομάδα βρεθεί στην Α1 και θελήσει να ενεργοποιήσει την υπάρχουσα ΚΑΕ, θα κληθεί να βρει λύση. Εκτός κι αν μέχρι τότε κατορθώσει να ξετρυπώσει μια άλλη διέξοδο, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα και δεν είναι του παρόντος.



* Προς το παρών στο μυαλό του Βετούλα είναι ένα. Πως θα πετύχει με 110 χιλιάρικα που έχει στη διάθεσή του να φτιάξει αξιόμαχη ομάδα που θα έχει τύχη στο νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής. Ήδη ένα κομμάτι έχει φύγει ήδη για τις ανανεώσεις των παικτών που συνεχίζουν και δεν είναι μικρό.



Δυο ποιοτικές

* Με τα υπόλοιπα πλέον θα πρέπει να κάνει δυο πολύ καλές ποιοτικές προσθήκες και παράλληλα, με άλλους δυο ακόμη να κλείσει την βασική 10άδα-11άδα του ρόστερ. Κι είναι αλήθεια ότι ο πατρινός κόουτς τα μετράει και τα ξαναμετράει τα ευρώ, έτσι ώστε να μην πάει ούτε ένα χαμένο και στράφι!



* Το ζωνάρι έχει σφίξει για τα καλά, αυτό όμως δεν τρομάζει το Βετούλα που έχει μάθει στα δύσκολα και θέλει επιστρέφοντας στον πάγκο του Απόλλωνα να βάλει το λιθαράκι του ώστε ο σύλλογος να γυρίσει σε τροχιά επιτυχιών. Κάτι όχι εύκολο, το ξαναλέμε, όμως το brand name του συλλόγου είναι ισχυρό χαρτί.



* Πόσο τώρα (εδώ και 2 χρόνια για την ακρίβεια) που έχει επέλθει η πλήρης διοικητική ηρεμία εντός κι εκτός Περιβόλας. Η παρουσία στον προεδρικό θώκο του Γιώργου Αθανασίου όσο κυλάει ο χρόνος, τόσο και περισσότερη ασφάλεια παρέχει στους πάντες. Είναι σημαντικό ότι ασχολείται με κάθε τι που αφορά τους μελανόλευκους.



* Μπορεί ακόμη να μην έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο, απ' ότι φαίνεται όμως δεν θα αργήσει να γίνει και αφορά το νέο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ. Ποιο; Ότι είναι πολύ πιθανό κι επειδή ο τελικός αριθμός των ομάδων ενόψει του τζάμπολ ολοένα και μειώνεται, να μην υποβιβαστεί όπως και φέτος, καμία ομάδα!



* Κι αν αυτό γίνει για δεύτερη σερί χρονιά θα είναι ένα ακόμη βήμα ολοταχώς προς τα πίσω για την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία μπάσκετ στη χώρα μας. Πως έχει τώρα η όλη αυτή ιστορία. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό στο νέο τζάμπολ θα έπρεπε να βρεθούν 16 ομάδες για μια και μόνο σεζόν.



* Προκειμένου με τον υποβιβασμό 4 και την άνοδο 2 από την Α2 κατηγορία, να επιστρέψει ο ΕΣΑΚΕ από την μεθεπόμενη σεζόν στις 14 ομάδες που θέλει να σταθεροποιήσει. Όμως τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν πηγαίνουν καθόλου προς μια τέτοια κατεύθυνση, έστω κι αν υπάρχει σφοδρή επιθυμία για κάτι τέτοιο.



Βουνό προβλήματα

* Τι έχουμε σήμερα; Αντί για 16 ομάδες στην αφετηρία μετράμε αισίως 13 κι ο Θεός βοηθός, αφού εκκρεμεί η αποβολή της Λάρισας που έχει ζητήσει η ΕΕ Αθλητισμού και όπως πάντα, οι δυο πονοκέφαλοι της Θεσσαλονίκης και ο... κλασικός κάθε καλοκαίρι Πανιώνιος. Αν ο ΕΣΑΚΕ προχωρήσει σε πλήρη εφαρμογή των κριτηρίων που έχει θεσπίσει...



* Τότε θα είναι ευτύχημα αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει έστω και με 10 ομάδες. Όμως, ακόμη και με 12 ΚΑΕ αν γίνει το τζάμπολ, τότε και για να υλοποιηθεί το πλάνο για επιστροφή σε 14 δεν θα πρέπει να υποβιβαστεί για δεύτερη σερί χρονιά καμία ομάδα! Κάτι που βέβαια θα πληγώσει το πρεστίζ και το γόητρο της διοργάνωσης.



* Στο μυαλό της ηγεσίας του ΕΣΑΚΕ στριφογυρίζει από τώρα τι μέτρα θα πρέπει να λάβει αν τελικά δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα, για να αποφευχθεί η πιθανή αδιαφορία των άλλων ΚΑΕ και να μην υπάρξει πρωτάθλημα... σούπα, ειδικά στα χαμηλά. Κι ένα από τα πιο βασικά αν χρειαστεί, θα έχει οικονομικό περιεχόμενο.



* Και θα σχετίζεται με τον αποκλεισμό τους (είτε παντελώς, είτε και σε έναν μικρό βαθμό) από το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο που βέβαια ακόμη δεν υπάρχει με την ΕΡΤ. Το κόψιμο του μερτικού τους θα αφορά πιθανότατα τις δυο τελευταίες ομάδες της κατάταξης και δεν θα είναι το μόνο μέτρο που θα ληφθεί.



* Πάντως εδώ που τα λέμε, φαντάζει εξωπραγματικό και μάλλον κωμικό το λιγότερο, να αποβληθεί π.χ. η Λάρισα του Ριζούλη για ένα μικρό ζήτημα που άλλωστε ταχτοποιήθηκε έστω και με μια μικρή χρονική καθυστέρηση, όταν συνεχίζουν όλες οι παραπάνω προβληματικές ΚΑΕ που προαναφέραμε.



* Η Θεσσαλική ΚΑΕ που όχι μόνο σώθηκε αγωνιστικά απόλυτα πανάξια με μια πολύ καλή ομάδα η οποία επανέφερε την περιοχή στο μπασκετικό προσκήνιο, αλλά και οικονομικά στην όλη της λειτουργία είναι... τύπος και υπογραμμός, όπως ομολογείται από πολλούς. Άρα εδώ ο ΕΣΑΚΕ χωρίς πολλές κουβέντες πρέπει να την κρατήσει στην Α1.



Επιστροφή Ολυμπιακού!

* Δεν είναι άλλωστε και πολλές στο χώρο της Α1 μπάσκετ που έχουν μια τέτοια υποδειγματική λειτουργία, έτσι ώστε ο ΕΣΑΚΕ τη φορά αυτή να κάνει το... χατίρι της ΕΕ Αθλητισμού. Όπως επιτέλους πρέπει να τεθεί εδώ και τώρα σοβαρά στο τραπέζι από όλες τις ΚΑΕ ξεκάθαρα, η επιστροφή στην κατηγορία του Ολυμπιακού.



* Έχει φθάσει η ώρα πλέον και μακριά από κάθε είδους... φευτοδιλήμματα ο ίδιος ο χώρος του αθλήματος να κάνει αυτό που πρέπει χωρίς τυμπανοκρουσίες και θριαμβολογίες. Να καλέσει τον Ολυμπιακό πίσω στο φυσικό του χώρο, διασφαλίζοντας φυσικά και τις απόλυτα αναγκαίες προϋποθέσεις.



* Ο Έλληνας διεθνής παίκτης Κώστας Σλούκας ήταν από τους ιδιαίτερα υψηλούς προσκεκλημένους στο πρόσφατο 1ο Διαδικτυακό αθλητικό συνέδριο Δυτ. Ελλάδας που διοργανώθηκε από την Match Αχαίας και την ΕΠΣΑ. Κληθείς να σχολιάσει το πως κύλησε για τον ίδιο το 15νθήμερο της καραντίνας του λόγω κορωνοϊού, δήλωσε αναλυτικά.



* «Ήταν μια δύσκολη περίοδος γιατί θα έπρεπε να αποφεύγω το... ψυγείο στο οποίο πάει πρώτα απ' όλα τα άλλα το μυαλό. Ήμουν μόνος στο σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη και φαγητό μου έφερνε η αδελφή μου, που μου το άφηνε είτε έξω από την πόρτα είτε στο μπαλκόνι», ήταν λόγια με χιούμορ από τον Έλληνα διεθνή παίκτη.



* «Ήταν θέμα ευθύνης για να προστατέψω κύρια τα μεγαλύτερα ηλικιακά μέλη της οικογένειάς μου τα οποία και είδα και αγκάλιασα μετά και αφού είχα κάνει εκ νέου το τεστ και ήταν αρνητικό. Κι όχι μόνο εγώ αλλά όλοι οι Έλληνες δείξαμε τότε ένα πολύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης», ολοκλήρωσε τα λόγια του ο Κώστας Σλούκας.



* Έχουν πολλές άγνωστες πτυχές η ζωή όλων των ανθρώπων, φυσικά κι αυτών που κινούνται στο χώρο του αθλητισμού και σήμερα η στήλη φέρνει στο προσκήνιο μια από τις πολλές που υπάρχουν και οι περισσότερες των οποίων περνούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αν και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει ίσως κάτι τέτοιο.



Μάχιμος Πυροσβέστης

* Ποια είναι αυτή και ποιον αφορά; Τον πρόεδρο της Αχαγιάς΄82 Τάσο Αναγνωστόπουλο που παράλληλα με την ενασχόλησή του με το μπάσκετ, κάτι που κάνει με μεγάλη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια στην Κ. Αχαγιά, έχει κι ένα πολύ βαρύ και ευαίσθητο επαγγελματικό πεδίο δράσης στο Πυροσβεστικό σώμα.



* Έτσι και πρόσφατα σε μια φωτιά που κλήθηκαν να σβήσουν στην περιοχή Τζάιλο έδωσε το παρών και ο Τάσος Αναγνωστόπουλος με πολύ μεγάλη δύναμη από την υπηρεσία της Αχαίας. Όμως και πριν ριχτεί στη μάχη με τις πύρινες φλόγες συνέβη ένα άλλο απρόοπτο γεγονός, στο οποίο όμως κινήθηκε αστραπιαία.



* Ένα από τα αμάξια της πυροσβεστικής και στον αγώνα δρόμου που έκανε για να φθάσει όσο πιο κοντά στο σημείο προκειμένου να κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά του, ανετράπη και γύρισε... τούμπα! Τότε, ο Τάσος Αναγνωστόπουλος χωρίς δεύτερη κουβέντα έτρεξε στο αναποδογυρισμένο όχημα της Πυροσβεστικής.



* Μη λογαριάζοντας τον όποιο κίνδυνο βγάζοντας έξω από αυτό τους δυο συναδέλφους του! Και ήταν κάτι που δεν το έκανε για πρώτη φορά στην όλη του καριέρα στην Πυροσβεστική. Υπάρχουν κι άλλα τέτοια παραδείγματα, μόνο όμως που όλα αυτά ο ίδιος ο Τάσος Αναγνωστόπουλος έχει επιλέξει συνειδητά να τα φωλιάσει στα βάθη της καρδιάς του!



* Συνεχίζει να ενισχύεται η Παναχαϊκή για τη νέα χρονιά και το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής μπάσκετ στο οποίο θέλει να έχει πρωταγωνιστική παρουσία με στόχο την άνοδο στην Β΄. Έτσι, ο 23χρονος Διονύσης Τριπολίδης μετά την φετινή του παρένθεση στο Γλαύκο επέστρεψε για να δώσει χείρα βοηθείας στην περιφέρεια.



* Προσθήκη με νόημα και ουσία για το Θανάση Λιόνα. Η άλλη κίνηση αφορά κύρια το μέλλον, αφού στην Παναχαϊκή θα ενταχτεί ο νεαρός δίμετρος φορ από την Κεφαλλονιά Άγγελος Χριστοφοράτος. Ο παίκτης θα βγει από το νησί για πρώτη φορά αφού θα σπουδάσει σε ΙΕΚ της Πάτρας.



Μειωμένα παράβολα

* Η προθεσμία των δηλώσεων συμμετοχής για τα πρωταθλήματα και το Κύπελλο ερασιτεχνών της νέας περιόδου στην ΕΠΣ Αχαϊας λήγει στις 10 Αυγούστου 2020. Τα σωματεία έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το 50% του ποσού του παραβόλου με τη δήλωση συμμετοχής και το υπόλοιπο με την έναρξη του Πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου.



* Τα φετινά παράβολα έχουν μειωθεί σημαντικά από την Ένωση λόγω κορονοϊού και επιπλέον, απαλλάσσονται από αυτά τα νέα σωματεία, ή ακόμη κι αυτά που επανενεργοποιούνται. Κίνηση από την ΕΠΣΑ όπως ειπώθηκε για να δώσει κίνητρα σε νέο αίμα να γυρίσει στα ερασιτεχνικά γήπεδα.



* Οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων ορίζονται ως εξής (υπόκεινται όμως σε αλλαγές στην περίπτωση που τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Πολιτείας δεν επιτρέψουν τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων): Α’ Κατηγορία: 26-27 Σεπτεμβρίου, Β’ Κατηγορία: 26-27 Σεπτεμβρίου και Γ’ Κατηγορία: 10-11 Οκτωβρίου.



* Η γενική συνέλευση της ΕΠΣΑ που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κορονοϊού, θα γίνει μαζί με τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων στο τέλος Αυγούστου. Απομένει ο χώρος που θα φιλοξενηθούν όλα τα παραπάνω και η ακριβής ώρα έναρξης της όλης εκδήλωσης, στην οποία η Ένωση θα δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα.



* Παρούσα στη μεγάλη γιορτή της Ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρης θα είναι το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο η ομάδα της ΝΕ Πατρών, καθώς θα μετάσχει στο φάιναλ φορ της Αθήνας, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πλέον χωρίς άγχος η νεανική ομάδα του Δημήτρη Μπιτσάκου θα παίξει τα... ρέστα της στον ημιτελικό της Παρασκευής.





* Αφού στην κλήρωση που έγινε απέφυγε τα δυο μεγαθήρια και θα κοντραριστεί με το Νηρέα Χαλανδρίου σε παιχνίδι νοκ-άουτ όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν. Έστω κι αν η αθηναϊκή ομάδα έχει προβάδισμα στα προγνωστικά. Όμως και η ΝΕΠ θα δώσει τη μάχη της κι ότι καλύτερο ήθελε προκύψει.



Γυναικεία υπέρβαση

* Επί της ουσίας η ΝΕΠ έκανε την υπέρβασή της στα προημιτελικά, αρχές Δεκέμβρη... πέρυσι (!), όπου είχε επικρατήσει σε ματς θρίλερ στο Δ. Τόφαλος του ΝΟ Ρεθύμνου 8-7, εξασφαλίζοντας την ιστορική πρόκριση στην 4άδα. Από δω και πέρα ότι παραπάνω κατορθώσει θα γραφτεί με χρυσά γράμματα, το μόνο σίγουρο.



* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Στον προεδρικό θώκο του ερασιτέχνη Απόλλωνα και της ΚΑΕ έχει... καθίσει ο Φίλιππας Καμίσης η προσφορά του οποίου στο σύλλογο είναι τεράστια. Μόνο με την Απολλωνιάδα δεν έχει εμπλακεί, κάτι που είναι πιθανό να συμβει στις εκλογές της 29ης Ιουλίου. Κι όπως πάντα, ως απλός στρατιώτης στο δ.σ.


* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Από τον Απόλλωνα και δίπλα στον Κώστα Δελέγκο μετακόμισε ο Αιγιώτης προπονητής Νίκος Αρβανίτης και είναι πολύ πιθανό την αντίστροφη διαδρομή να ακολουθήσει ο Γιάννης Ελευθεριάδης. Να ανέβει στην Περιβόλα και να βρεθεί στο πλάι του Νίκου Βετούλα. Οι επίσημες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν να έλθουν.



* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Άγνοια πλήρη δηλώνουν τα κορυφαία στελέχη του ΠΕΑΚ Πάτρας με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα που είχε ως τετελεσμένο γεγονός την μετακόμιση του Χαρ. Τρικούπη στο Δ. Τόφαλος για το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Όχι ότι φυσικά δεν μπορεί να συμβει στο τέλος, σήμερα όμως δεν υφίσταται καν.



 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport