Loading...
Δευτέρα 29 Απρ 2019
Ο «ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ»
Κλίκ για μεγέθυνση
Ο «ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ»
* Έστω και με μεγάλα ζόρια η Παναχαϊκή έφερε σε πέρας με επιτυχία την αποστολή της και θα είναι στην εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, που προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη, με πρώτο και καλύτερο το εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Με χρήματα διόλου άσχημα για τις ΠΑΕ, φυσικά και την Παναχαϊκή.
 
 
 
 
* Για να φθάσει στην επιτυχία αυτή, χρειάστηκε να ζοριστεί πολύ η ομάδα, μια και το αντίο του Οφρυδόπουλου από τον πάγκο σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, διατάραξε την ηρεμία της. Πάλι καλά που ήλθε το τρίποντο με τον Ηρόδοτο για να «σφραγιστεί» αυτή η επιτυχία και να αποφύγει τα χειρότερα και την αβεβαιότητα.
 
 
 
 
* Γιατί αν η ομάδα έμενε στην Φούτμπολ Λιγκ για μια ακόμη χρονιά, τότε θα ήταν ουσιαστικά να υποβιβαζόταν, κάτι που δεν το ήθελε κανένας στους κοκκινόμαυρους. Έτσι και παρά το μεγάλο άγχος που υπήρχε πριν την σέντρα του αγώνα με τους Κρητικούς, ο στόχος επετεύχθη κι αυτό είναι που μετράει.
 
 
 
 
* Πλέον στην Παναχαϊκή, όλοι βλέπουν την επόμενη μέρα που θα πρέπει να σχεδιαστεί με μια πολύ μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε η ομάδα να θέσει τον πήχη για πρωταγωνιστική πορεία και άνοδο στην Σούπερ Λιγκ 1. Στα μεγάλα σαλόνια του αθλήματος, κάτι για το οποίο ζει και αναπνέει όλη η ποδοσφαιρική Αχαΐα.
 
 
 
 
* Δεν είναι τυχαία η αναφορά του Δημήτρη Δρόσου λίγο μετά το τέλος του ματς με τον Ηρόδοτο περί κλεισίματος του κεφαλαίου Παναχαϊκή Συμμαχία. Γιατί όντως έτσι είναι. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια εδώ και μια τριετία, η οποία είχε πολλές καλές, αλλά κι άσχημες στιγμές. Το τελικό πρόσημο μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.
 
 
 
 
Αγώνας δρόμου
 
* Δεν πρέπει κανένας να ξεχάσει ποτέ το ατέλειωτο τρέξιμο που έκαναν οι άνθρωποί της για να «καθαρίσει» οικονομικά η ΠΑΕ, όταν την παρέλαβαν οι ίδιοι για την επόμενη μέρα. Με πρώτους και καλύτερους τους Μαρλαφέκα και Κατσουράνη, που έδωσαν αγώνα και τα κατάφεραν με την συμπαράσταση και του Βασιλειάδη.
 
 
 
 
* Όμως από την αρχή ήταν «διάτρητο» το όλο αυτό εγχείρημα και η στήλη θυμίζει σήμερα, τις φωνές από τότε κάποιων μελών της για να οργανωθούν νομικά, που όμως δεν εισακούστηκαν από την κορυφή. Έτσι και σιγά-σιγά η κλεψύδρα των στελεχών της άρχισε να αδειάζει, μη μπορώντας να αντέξει το... χέρι στην τσέπη συνεχώς!
 
 
 
 
* Επομένως, από το περασμένο καλοκαίρι διόλου τυχαία δεν συνέχισαν πολλοί Σύμμαχοι, μια και οι περισσότεροι για οικονομικούς (και όχι μόνο) λόγους διαχώρισαν τη θέση τους. Ακόμη δε κι αυτοί που έμειναν όμως, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι αναζητούσαν τρόπους για να φθάσουν στην πόρτα της εξόδου.
 
 
 
 
* Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι Παναχαϊκή Συμμαχία δεν υφίσταται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο και πλέον, η ΠΑΕ, θα πρέπει να προχωρήσει με ένα νέο και πολύ ισχυρό σχήμα. Ούτως ή άλλως και νομικά στο εγγύς μέλλον θα γίνουν όλα εκείνα τα αναγκαία βήματα προκειμένου να διαφοροποιηθεί ο χάρτης των βασικών μετόχων.
 
 
 
 
* Η διοικητική ηρεμία από δω και πέρα με ένα σταθερό και ισχυρό σχήμα είναι το πρώτο και βασικό ζητούμενο για την Παναχαϊκή της νέας περιόδου. Έτσι ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει ο αγωνιστικός σχεδιασμός, που μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι. Διοικούντες και Τσιώλης θέλουν να φτιάξουν μια πολύ ισχυρή ομάδα.
 
 
 
 
* Γνωρίζοντας και οι δυο ότι το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 θα είναι πολύ δύσκολο, στο οποίο η Παναχαϊκή θα πρέπει να εμφανιστεί πολύ πιο ισχυρή σε σχέση με φέτος. Οι μεταγραφές είναι στα πλάνα Δρόσου και Τσιώλη, το ξέρουν πολύ καλά και οι δυο, είναι αποφασισμένοι δε να πράξουν το καλύτερο δυνατό.
 
 
 
 
Άσχημη χρονιά
 
* Πολύ άσχημη μετά από αρκετά χρόνια είναι η φετινή χρονιά για το Αχαϊκό μπάσκετ που θα μετρήσει τρεις υποβιβασμούς ομάδων, κάτι διόλου συνηθισμένο τις τελευταίες σαιζόν. Και δεν αποκλείεται τελικά ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κατά μια ακόμη ομάδα. Εικόνα πολύ άσχημη που χρήζει προβληματισμού και σκέψης.
 
 
 
 
* Πρώτα απ΄ όλα, εξαιρετικό πικρό είναι το αντίο του Έσπερου ΑΟΠΑ από την Γ΄ εθνική και η επιστροφή του στην Α1 ΕΣΚΑ-Η μετά από πολλά χρόνια. Υποβιβασμός συνδυασμός πολλών αιτιών, που έπεσε πάντως κατά γενική ομολογία σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο φέτος από τον οποίο δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο.
 
 
 
 
* Θα είναι φέτος η πρώτη φορά μετά από χρόνια που δεν θα υποβιβαστεί ομάδα από το λεκανοπέδιο και είναι φυσιολογικό το μάρμαρο να πληρώνει η επαρχία. Όλες οι ομάδες που υποβιβάζονται από τον Α΄ όμιλο Νότου προέρχονται από την περιφέρεια κι αυτό είναι πλήγμα για το άθλημα γενικότερα.
 
 
 
 
* Όσο για τον Έσπερο είναι δεδομένο ότι θα βγάλει άμεση αντίδραση, για λόγους εγωισμού και όχι μόνο. Όμως αυτό δεν θα σβήσει με τίποτε την «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του συλλόγου που γράφει ο φετινός αυτός υποβιβασμός. Γιατί και εδώ έγιναν λάθη στον αγωνιστικό σχεδιασμό, πέραν της ατυχίας που υπήρξε.
 
 
 
 
* Εκεί που είναι όμως εξαιρετικά αβέβαιο το τι θα γίνει για την επόμενη μέρα, είναι στον Κεραυνό Αιγίου. Ο σύλλογος στην μετά Μπόγδανου εποχή αν και προσπάθησε, δεν τα κατάφερε. Πως θα «ξημερώσει» το αύριο, κανείς ακόμη δεν μπορεί να προβλέψει. Η επιστροφή στα τοπικά πρωταθλήματα είναι μεγάλο πισωγύρισμα.
 
 
 
 
* Από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν και τα στηρίγματα εκείνα μέσα από τα τμήματα υποδομών, θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας για το στήσιμο μιας νέας ομάδας. Το αν υπάρχει διάθεση και όρεξη από τους νυν διοικούντες, σύντομα θα φανεί, αν και ομάδες στο Αίγιο είναι αρκετές για το άθλημα στην περιοχή.
 
 
 
 
Κομβική απόφαση
 
* Ο τρίτος υποβιβασμός, του Γλαύκου, είναι μια ακόμη πικρή εξέλιξη έτσι όπως οριστικοποιήθηκε και μαθηματικά μόλις στην προηγούμενη αγωνιστική και τρεις συνολικά πριν ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Η κάτω βόλτα ήλθε επί της ουσίας μετά την επανάληψη του αγώνα στο Ίλιο, όπως αποφάσισαν τα πειθαρχικά όργανα της ΕΟΚ.
 
 
 
 
* Και στον Γλαύκο πάντως το στήσιμο της ομάδας από το περασμένο καλοκαίρι έδειχνε από την αρχή αδυναμίες στο παρκέ. Άργησε να παρέμβει η διοίκηση και ίσως εδώ, ο ερχομός του Δημήτρη Παπαδόπουλου θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα χρονικά. Παρότι και ο Μηριούνης έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.
 
 
 
 
* Το... θετικό στον υποβιβασμό αυτό είναι ότι δεν το πήρε και τόσο «βαριά» η διοίκηση. Άλλωστε ήξερε από την αρχή το δύσκολο του εγχειρήματος, αν και η ομάδα έδειξε μέσα από την όλη της διαδρομή ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει. Επιστρέφει λοιπόν στην Γ΄ εθνική για μια νέα αρχή ουσιαστικά σε πολλούς τομείς.
 
 
 
 
* Μένει να φανεί τώρα, αν το κενό του Γλαύκου στην Β΄ εθνική της νέας περιόδου θα μπορέσει να καλύψει η φιλόδοξη Αχαγιά'82. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα δώσει το παρών στα μπαράζ ανόδου για το πιθανό άλμα της ανόδου. Πέρυσι δεν τα κατάφερε, φέτος πηγαίνει με υψηλότερες προσδοκίες στην διαδικασία αυτή.
 
 
 
 
* Παρότι στην φετινή διοργάνωση με Αιγάλεω και Ιωνικό, ομάδες με τεράστια ποιότητα παικτών, δεν μπόρεσε να μπει σφήνα, ούτε όμως και να τρυπώσει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Υπάρχει όμως το όραμα της ανόδου, η διοίκηση είναι από κοντά όπως και ο κόσμος της περιοχής. Άρα, το να φθάσει ψηλότερα στις εθνικές κατηγορίες είναι πιθανό.
 
 
 
 
* Δεύτερη πολύ μεγάλη παρέμβαση θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο του Απόλλωνα στην Περιβόλα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βάζει πλάτη μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να βελτιωθεί ακόμη καλύτερα η όλη της εικόνα. Με ένα φιλόδοξο πλάνο εργασιών που θα γίνουν σε πολλούς και διάφορους τομείς.
 
 
 
 
«Λίφτινγκ» Περιβόλας
 
* Το σχετικό κονδύλι αγγίζει τα 710 χιλιάρικα και περιλαμβάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις εντός αλλά πρώτα και κύρια εκτός γραμμών. Ριζικές τομές θα γίνουν στα αποδυτήρια του γηπέδου, ενώ θα εκσυγχρονιστεί ακόμη περισσότερο ο ηλεκτροφωτισμός, όπως και πολλές άλλες πολύτιμες παρεμβάσεις.
 
 
 
 
* Θυμίζουμε ότι και επί εποχής του αείμνηστου Ανδρέα Μολφέτα είχε γίνει η πρώτη ανάπλαση-παρέμβαση στην Περιβόλα μέσω του ΕΣΠΑ, κάτι το εξαιρετικά πρωτοποριακό για αθλητικό σύλλογο. Τώρα θα γίνει μια δεύτερη και πιο εξειδικευμένη, με στόχο η έδρα του Απόλλωνα να γίνει ακόμη πιο όμορφη και έτοιμη για φιλοξενία μεγάλων αγώνων.
 
 
 
 
* Προέχει βέβαια η παραμονή της ομάδας στην Α2 εθνική και είναι πιθανό το καλοκαίρι να είναι πολύ... ζεστό στα διοικητικά του συλλόγου. Ακόμη και για ενεργοποίηση παλιών μελανόλευκων παικτών γίνεται λόγος, χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο και σίγουρο. Όπου όμως καπνός, υπάρχει και φωτιά, λέει ο λαός μας.
 
 
 
 
* Στον Προμηθέα οι πάντες ζουν και κινούνται σε διαδικασία πλέι-οφ που έρχονται. Στόχος η ομάδα να πάει στην τετράδα και να παίξει στα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό και από κει και πέρα να τερματίσει εκ νέου πολύ ψηλά στην βαθμολογία. Η διοικητική και οικονομική ηρεμία εξασφαλίζει κάτι τέτοιο.
 
 
 
 
* Ο πήχης θα μπει ψηλότερα στο Ευρωπαϊκό όραμα για τη νέα χρονιά με την «μετακόμιση» όπως όλα δείχνουν στην Ευρωλίγκα. Μπορεί ο Βαγγέλης Λιόλιος να είναι φίλος και συχνά-πυκνά να επισκέπτεται τον γενικό στα γραφεία της Γεροκωστοπούλου, όμως μπροστά στο καλό του Προμηθέα δεν καταλαβαίνει τίποτε.
 
 
 
 
* Έτσι δεν έχει πρόβλημα να αφήσει την ΦΙΜΠΑ και να κάνει το βήμα το παραπάνω σε πιο καλύτερα «καλούπια», όπως είναι οι διοργανώσεις της Ευρωλίγκας. Ο Προμηθέας στην Ελλάδα την τελευταία διετία έχει δώσει το στίγμα του, τώρα το μεγάλο στοίχημα και η πρόκληση είναι εκτός των συνόρων. Είναι κάτι που θέλει και μπορεί.
 
 
 
 
* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Μετά την συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση της Περιβόλας, έρχεται και άλλο ευχάριστο μαντάτο. Με «πακέτο» από άλλη πηγή, η οποία είναι έτοιμη να υλοποιήσει αυτό που έχει υποσχεθεί. Τώρα που βλέπει όπως είπε η ίδια, «ότι ο σύλλογος έχει διοικητική ηρεμία και σταθερότητα».
 
 
 
 
* Επί του πιεστηρίου Νο 2: «Βαφτίσια» πλησιάζουν σύντομα στον Προμηθέα! Για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο πατρινός σύλλογος στο στόχο για ακόμη καλύτερα βήματα και επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στην ώρα τους, αν και οι αποφάσεις εκατέρωθεν έχουν προ πολλού παρθεί.
 
 
 
 
* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Το «τέλος» της Παναχαϊκής Συμμαχίας δεν σημαίνει ντε και σώνει ότι κάποια από τα στελέχη της θα εγκαταλείψουν αυτό που αγαπάνε, τον αθλητισμό. Μπορεί από το κοκκινόμαυρο περιβάλλον να φύγουν, υπάρχει όμως και το... μελανόλευκο για να εμπλακούν, με όρεξη και διάθεση για προσφορά.
 
 
 
 
* Επί του πιεστηρίου Νο 4: Λάμπει από χαρά το πρόσωπο του πατρινού ρέφερι μπάσκετ Παναγιώτη Διαμαντή και καμαρώνει απόλυτα δικαιολογημένα για την κόρη του Νάνσυ, ανερχόμενο αστέρι της κολύμβησης. Ήδη είναι στις μικρές εθνικές ομάδες και το μέλλον ξεκάθαρα μπροστά της εξαιρετικά ευοίωνο.
 
 
 
 
* Επί του πιεστηρίου Νο 5: Τελευταίο και πιο... θερμό, οι ευχές της στήλης για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία σε όλη την «οικογένεια» του «ΦΩΤΟΣ» που με φιλοξενεί επί πολλά χρόνια. Ανάλογες ευχές και σε όλους στον Αχαϊκό αθλητισμό, με την προσδοκία για πολύ καλύτερες ημέρες, τις οποίες έχει ανάγκη.
 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport