Loading...
Δευτέρα 08 Απρ 2019
Ο αμετακίνητος Βασιλειάδης και η Σούπερ Λίγκα 2 στη Football League!
Κλίκ για μεγέθυνση

Με «όπλο» τα τηλεοπτικά ο υφυπουργός Αθλητισμού μπλοκάρει τα σχέδια της μη άμεσης μείωσης των ομάδων στην κορυφαία κατηγορία * Τηλεφωνικό «άδειασμα» σε Γκαγκάτση 

Δεν κάνει πίσω… Με 14 ομάδες εδώ και τώρα στη Σούπερ Λίγκα επιμένει ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν δέχθηκε την πρόταση για παράταση ενός χρόνου στην κορυφαία κατηγορία λέγοντας ότι στην περίπτωση, που παραμείνουν 16 ΠΑΕ και τη σεζόν 2019-20 τότε δεν μπορεί να εγγυηθεί τα τηλεοπτικά μέσω ΕΡΤ.

Αυτό ειπώθηκε και στη συνάντηση της Δευτέρας (8/4) στο υφυπουργείο μεταξύ του πολιτικού προϊστάμενου των σπορ και του Ποδοσφαίρου με επικεφαλής των πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος συνοδευόταν από μέλη της ΕΕΠ, τον αναπληρωτή πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Χρήστο Δάρα και τον πρόεδρο της Ένωσης Β’ Εθνικής Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Το νέο επίσης, που προκύπτει είναι ότι για την αμέσως επόμενη περίοδο την υπό ίδρυση ενδιάμεση κατηγορία (Σούπερ Λίγκα 2) την αναλαμβάνει ως διοργανώτρια η Football League! Μάλιστα, αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση και υπήρξε τηλεφωνικό «άδειασμα» στον γενικό διευθυντή της Σούπερ Λίγκας. Ο Δάρρας κάλεσε τον Γκαγκάτση για να τον ενημερώσει για τα δεδομένα με τον τελευταίο να ζητά να πάρει και τη Σούπερ Λίγκα 2 ο κορυφαίος διοικητικός φορέας, αλλά η απάντηση που δόθηκε δια στόματος Γραμμένου ήταν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται.

Πρακτικά, αν και θα πρέπει να περιμένουμε και τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το μεσημέρι της Τρίτης (9/4) το σχέδιο αυτή τη στιγμή λέει: Σούπερ Λίγκα = 14 ομάδες, Σούπερ Λίγκα 2 = 12 ομάδες, Football League = 14 ομάδες.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του a-sports.gr, ο Βασιλειάδης πρότεινε ότι θα μπορούσε η Σούπερ Λίγκα 2 να έχει 14 ομάδες ώστε μέσω αγώνων κατάταξης να ανέβουν και δύο ομάδες από τη φετινή Γ’ Εθνική (ώστε να μην υπάρξει η αδικία ότι έπαιξαν μια ολόκληρη χρονιά για να μείνουν ξανά στην τρίτη κατηγορία οι πρωταθλητές της). Ωστόσο, από το ποδόσφαιρο ειπώθηκε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί για πρακτικούς λόγους, αφού όλο το καλοκαίρι θα έπρεπε να παίζονται μπαράζ…

Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται ακόμα δεδομένο ως προς την αναδιάρθρωση, οπότε καλό είναι να μην υπάρχει σιγουριά… Εξάλλου, υπάρχει και η απόφαση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας να δουν και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για το όλο θέμα.

«Προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί», είπε στις δηλώσεις του οΒασιλειάδηςμετά τη συνάντηση και πρόσθεσε: «Οι συμφωνίες θα τηρηθούν από όλες τις πλευρές. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση γι’ αυτό. Από την πλευρά μας δεν άλλαξε ποτέ, τίποτα. Ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, γράφτηκαν πολλά, αλλά η πολιτεία δεν άλλαξε ποτέ στάση. Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Έχω την αίσθηση πως η τροπολογία μπορεί να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ,Βαγγέλης Γραμμένοςτόνισε: «Είχε γίνει μια πρόταση εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση αλλά με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου και μας απάντησε ο Υπουργός ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ. Θα υπάρξει συζήτηση και για την Super League 2. Είναι μια νέα επιχορήγηση τα χρήματα από την ΕΡΤ αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποδείξει πως το δικαιούται όλο αυτό αναβαθμίζοντας το προϊόν του».

Τέλος, οΧρήστος Δάραςγια λογαριασμό της Σούπερ Λίγκας είπε: «Είχαμε ζητήσει παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς ήταν εάν μπορεί η ΕΡΤ να καλύψει τις ομάδες με 16 στην Super League. Η ΕΡΤ είναι κάθετη όμως».

 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport