Loading...
Παρασκευή 19 Απρ 2019
Ο “ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ”
Κλίκ για μεγέθυνση
Ο “ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ”

* Στράφι πήγε και η δεύτερη σερί χρονιά στην Παναχαϊκή σε ότι αφορά το βασικό στόχο της επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια. Η ομάδα έμεινε έξω από την πρώτη δυάδα, σε μια χρονιά πολύ μέτρια αγωνιστικά και με τεράστιες εσωτερικές αντιπαραθέσεις σε διοικητικό επίπεδο, που έκαναν τεράστια ζημιά.

 

 

 

 

* Και όχι μόνο αυτό, για να μην ξεχνιέται κανείς, αλλά και ότι η Παναχαϊκή έφθασε ένα βήμα πριν τη διάλυση και τον ορισμό διοικούσας επιτροπής από το Πρωτοδικείο, αν δεν έδινε τη λύση ο Δημήτρης Δρόσος από το... πουθενά! Λύση ανάσας και ζωής για την Παναχαϊκή, όσο κι αν κάποιοι την μειώνουν συστηματικά.

 

 

 

 

* Την ερχόμενη Κυριακή η ομάδα θα δώσει τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της υποδεχόμενη τον Ηρόδοτο, θέλοντας να κλείσει την αυλαία στο σπίτι της νικηφόρα. Εκεί όπου ο κόσμος και παρά την πίκρα που έχει, θα πρέπει να δώσει ένα βροντερό παρών χειροκροτώντας τους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν.

 

 

 

 

* Δεν φταίνε αυτοί που φέτος και για μια δεύτερη σερί χρονιά χάθηκε το τρένο της ανόδου, ή έστω μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Οι υπεύθυνοι για το αρνητικό αυτό αγωνιστικό αποτέλεσμα έχουν... ονοματεπώνυμο, που το ξέρει όλος ο κόσμος και δεν χρειάζεται η στήλη να τους επαναλάβει.

 

 

 

 

* Είναι αυτοί που και πέρυσι το Γενάρη δεν τόλμησαν να ρισκάρουν, ενισχύοντας και θωρακίζοντας αγωνιστικά τους κοκκινόμαυρους, ούτε όμως και στην αρχή της φετινής σαιζόν φρόντισαν να παρουσιάσουν μια ομάδα ικανή για πορεία τίτλου. Παρότι η διοίκηση ήταν ξεκάθαρη στις θέσεις της και δεν το έκρυψε ποτέ.

 

 

 

 

Φλέγον ζήτημα

 

* Πλησιάζει λοιπόν στο τέλος της η χρονιά, με την Παναχαϊκή να μένει εκτός νυμφώνος και τα προβλήματα μπροστά της ουκ ολίγα ενόψει του νέου σχεδιασμού. Κι ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα που έχει μπροστά της αναζητώντας λύση, είναι αυτό της... ερασιτεχνικής Παναχαϊκής.

 

 

 

 

* Έτοιμη να λάβει δραστικά μέτρα είναι λοιπόν η ερασιτεχνική Παναχαϊκή μετά από πολλούς μήνες υπομονής και καρτερικότητας που έχει δείξει απέναντι στην ΠΑΕ, για να είναι συνεπής η τελευταία στην συμφωνία που υπάρχει μεταξύ τους από το περασμένο καλοκαίρι, κάτι όμως που δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

 

 

 

 

* Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή της σαιζόν (από το περασμένο καλοκαίρι και μετά), η Παναχαϊκή ΓΕ δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ στην κυριολεξία που να προέρχεται από τα ταμεία της ΠΑΕ, παρότι το μηνιαίο ενοίκιο των εγκαταστάσεων στην Αγυιά ανέρχεται στα 5.000 ευρώ! Μιλάμε για μεγάλο έλειμμα.

 

 

 

 

* Έτσι, το συνολικό οφειλόμενο ποσό αγγίζει τις 50.000 ευρώ, νούμερο που πονοκεφαλιάζει τη διοίκηση της ερασιτεχνικής, η οποία σημειωτέον τρέχει και δεν φθάνει για να είναι συνεπής στις δικές της υποχρεώσεις, με πρώτη και βασικότερη τις ρυθμίσεις στην εφορία. Και μέχρι στιγμής βρίσκει τρόπους και τα καταφέρνει.

 

 

 

 

* Το θέμα των οφειλών της ΠΑΕ έχει τεθεί και στον Δημήτρη Δρόσο, παρότι δεν είναι μόνο δική του ευθύνη και υπάρχει διαβεβαίωση (για μια ακόμη φορά) ότι θα δοθούν 5 χιλιάδες έναντι, αν και η ερασιτεχνική ζητάει "ακατέβατα" 15 χιλιάδες ευρώ. Όμως, ακόμη και αυτά τα λιγοστά χρήματα δεν της δίνονται και η γκρίνια φουντώνει.

 

 

 

 

* Για να είμαστε απόλυτα σωστοί στην αναφορά μας όμως, η ερασιτεχνική έχει λάβει ένα ποσό 4.000 ευρώ μέσα από τις ακαδημίες της ΠΑΕ και μετά από συμφωνία με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Κώστα Μαπακαλάρο, λύση όμως που κι αυτή από πλευράς συνέπειας κράτησε πολύ λίγο. Για δυο φορές αντί πέντε, που προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα.

 

 

 

 

Έκτακτο συμβούλιο

 

* Τι μέλλει γενέσθαι; "Είμαστε υποχρεωμένοι και θα λάβουμε μέτρα", τόνισε στο "ΦΩΣκορυφαία διοικητική πηγή της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής. Η οποία μάλιστα για χθες το απόγευμα (Τετάρτη 17 Απριλίου) είχε προγραμματίσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για ενδελεχή εξέταση του όλου αυτού αγκαθιού και δραστικές αποφάσεις.

 

 

 

 

* Ούτως ή άλλως η υπάρχουσα σύμβαση λήγει στις 30 Ιουνίου και με τις παρούσες συνθήκες η ανανέωσή της πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθεί... Η ερασιτεχνική Παναχαϊκή ήδη αναζητάει τρόπους λύσης και πίεσης, βλέποντας τον καιρό να περνάει και χρήματα στα ταμεία της να μην εισέρχονται με τίποτα.

 

 

 

 

* Ενώ και οι οργανωμένοι ζητάνε (για τους δικούς τους λόγους) να υπάρξει πολύ πιο μεγάλη πίεση προς την ΠΑΕ για την είσπραξη αυτών των χρημάτων και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από την διοίκηση της ερασιτεχνικής. Παρότι κάποια από τα στελέχη της δεν έχουν και την καλύτερη άποψη για τους οπαδούς.

 

 

 

 

* Ο Δρόσος πάντως θα μετοχοποιήσει τα λεφτά που έχει βάλει μέχρι σήμερα στην πατρινή ΠΑΕ, οπότε και αναμένεται να διαφοροποιηθούν οι συσχετισμοί στο μετοχολόγιο της εταιρίας. Ο ίδιος θέλει να παραμείνει και να συνεχίσει, με ίδιους ή άλλους "συμπαίκτες". Αντίθετα με τους νυν βασικούς μετόχους που ψάχνουν την έξοδο.

 

 

 

 

* Στα καθαρά αγωνιστικά στην Παναχαϊκή στοίχισε ακριβά η ευκολία στο σκοράρισμα, κάτι για το οποίο δεν είναι ευθύνη μόνο των κλασικών επιθετικών παικτών, αλλά όλης της ομάδας. Από τα πρώτα στο μυαλό του Τσιώλη για τη νέα χρονιά η θωράκιση της επιθετικής γραμμής με πολύ πιο έμπειρους παίκτες, από τους υπάρχοντες.

 

 

 

 

* Και τυπικά την Κυριακή θα πει το αντίο από την Β΄ εθνική ο Γλαύκος, με την (πιθανή) ήττα του από την πρωτοπόρο και επίδοξη πρωταθλήτρια Δάφνη Δαφνίου. Ο αγώνας θα γίνει στην Αθήνα και τα προγνωστικά είναι συντριπτικά σε βάρος του. Ήδη στη διοίκηση έχει "φωλιάσει" εδώ και καιρό η επιστροφή στη Γ΄ εθνική.

 

 

 

 

Έξοδοι παικτών...

 

* Μάλιστα την Κυριακή η ομάδα θα παραταχθεί χωρίς Μαναβόπουλο και Σερέτη, με τους οποίους η συνεργασία ολοκληρώθηκε πρόωρα. Ίσως μάλιστα μετά το Πάσχα, όπου θα διεξαχθούν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές, να υπάρχουν και άλλες διαφοροποιήσεις στο έμψυχο δυναμικό. Αν και η παραμονή δεν ήταν εκτός πραγματικότητας.

 

 

 

 

* Ειδικά με τον ερχομό του Δημήτρη Παπαδόπουλου στον πάγκο και παρότι βρήκε έτοιμη ομάδα στην οποία δεν μπορούσε να κάνει την παραμικρή διορθωτική κίνηση, εν τούτοις η μάχη δόθηκε με αξιοπρέπεια μέχρι τέλους. Η συνεργασία του ίδιου με τον Γλαύκο ολοκληρώνεται στις 19 Μαϊου κι από κει και πέρα θα δείξει.

 

 

 

 

* Μεγάλο παιχνίδι θα γίνει την ίδια μέρα (Κυριακή 21 Απριλίου) και στον Α΄ όμιλο Νότου της Γ΄ εθνικής μπάσκετ. Στο Ληξούρι πιο συγκεκριμένα, όπου θα αναμετρηθούν η ομώνυμη τοπική ομάδα και η Καλαμάτα. Η νικήτρια αυτού του ζευγαριού θα βρεθεί μια ανάσα από το να μην υποβιβαστεί απευθείας τουλάχιστον.

 

 

 

 

* Και να πάει στην δεύτερη ευκαιρία παραμονής στις εθνικές κατηγορίες μέσω του αγώνα μπαράζ. Τα προγνωστικά (και λόγω έδρας) λένε Ληξούρι, που βρίσκεται σε μια καλή κατάσταση όπως έδειξε και μέσα στην Αχαγιά. Θα πρέπει όμως να νικήσει και το... άγχος που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο, ακόμη και από τον αντίπαλό του.

 

 

 

 

* Αντίθετα για τον Έσπερο ΑΟΠΑ τα πράγματα μοιρολατρικά πηγαίνουν προς την επιστροφή στα τοπικά πρωταθλήματα. Κάτι που αν συμβεί θα έχει να κάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου από το 2004 και μετά που ιδρύθηκε, μετά την συγχώνευση με τον ΑΟ Παναγιά Αλεξιώτισσα.

 

 

 

 

* Η πρώτη φορά που υποβιβάστηκε ο Έσπερος ΑΟΠΑ ήταν με το καλημέρα της ανόδου του στην Γ΄ εθνική (2005-06), εκεί που τερμάτισε στην 12η θέση της βαθμολογίας και είπε το αντίο. Επέστρεψε όμως σχεδόν αμέσως (2008-09) κι έκτοτε δίνει πάντα το παρών, έχοντας φθάσει ακόμη κι ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά στην Β΄ εθνική.

 

 

 

 

Δεύτερος υποβιβασμός

 

* Τώρα είναι κοντά εκ νέου σε επιστροφή στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η, αφού η νεανική ομάδα του Σπύρου Δεράου δεν μπόρεσε να φανεί πολύ δυνατή ακόμη και μέσα στην έδρα της. Για να έχει ελπίδες σωτηρίας θα πρέπει να κάνει μια μεγάλη εντός έδρας νίκη την Κυριακή στην έδρα της και απέναντι στην πολύ ισχυρή Μεγαρίδα.

 

 

 

 

* Αν τα καταφέρει, δύσκολο μεν όχι όμως και ακατόρθωτο, θα οδηγηθεί σε ένα δραματικό φινάλε στις δυο τελευταίες αγωνιστικές, διαφορετικά, θα πρέπει η διοίκηση με ηρεμία και χωρίς χρονική πίεση, να βάλει τα πράγματα κάτω και να δει πως θα προχωρήσει, γιατί υπάρχει και η θυγατρική ομάδα των Νέων Έσπερου.

 

 

 

 

* Στην Α1 ΕΣΚΑ-Η αν και υπολείπεται μια ακόμη αγωνιστική, η λογική λέει ότι μόνο μια εκκρεμότητα υπάρχει σε ότι αφορά τα δυο ζευγάρια των ημιτελικών στα πλέι-οφ που θα ακολουθήσουν. Ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Αίολου Αγυιάς, μια και το άλλο ζευγάρι είναι έτοιμο, Παναχαϊκή-Ήφαιστος Αχιλλέας Αιγιάλειας.

 

 

 

 

* Αντίπαλος του Αίολου Αγυιάς θα είναι -αν δεν αυτοκτονήσουν τα ίδια παίζοντας με τον ουραγό Προφήτη Ηλία- τα Αραχωβίτικα/Ακταίο. Που ευνοούνται σε τελική ισοβαθμία με την ΕΑΠ, αν περάσει νικηφόρα από την Ζάκυνθο κόντρα στους νησιώτες που καίγονται για τους δυο βαθμούς έτσι ώστε να σιγουρέψουν την παραμονή τους.

 

 

 

 

* Ακόμη και σε τριπλή τελική ισοβαθμία με Ολυμπιάδα και ΕΑΠ (δύσκολο) η ομάδα του Φραγκισκάτου θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, περισσότερο για λόγους πρεστίζ παρά ουσίας. Αφού ο Αίολος έχει το 2-0 νίκες από την κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας, για να περάσει εύκολα στον τελικό.

 

 

 

 

* Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, μεταξύ Παναχαϊκής και Ήφαιστου Αχιλλέα αναμένεται με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και το 1-1 νίκες από την κανονική περίοδο, αλλά και μια όχι μεγάλη αγωνιστική διαφορά των δυο ομάδων, που προμηνύει σημαντικά παιχνίδια μεταξύ τους για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

 

 

 

 

* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Πάνω που εδώ και καιρό στον Απόλλωνα έχει ηρεμήσει το μπασκετικό κλίμα σε επίπεδο παραγόντων, άναψε εκ νέου το "φυτίλι" με αφορμή το τμήμα βόλεϊ. Δεν λέει να βρει ηρεμία ο πατρινός σύλλογος, έχοντας πάντα και τον μεγάλο στόχο υλοποίησης, την παραμονή της ανδρικής ομάδας στην Α2 μπάσκετ.

 

 

 

 

* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Δεν υιοθετεί επίσημα (τουλάχιστον) ο Προμηθέας τα γραφόμενα περί επιλογής του για τη νέα χρονιά το Euro Cup ή το BCL. Πολύ απλά γιατί για να διαλέξεις, θα πρέπει να έχεις πρώτα εξασφαλισμένη παρουσία και σε ότι αφορά το Ευρωπαϊκό εισιτήριο για το BCL, κάτι τέτοιο ακόμη δεν υπάρχει.

 

 

 

 

* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Τραγική χρονιά η φετινή στον αθλητισμό της Αιγιάλειας. Μετά το αντίο του Κεραυνού Αιγίου από τις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ, το ίδιο και ακόμη πιο πικρός ήταν ο αποχαιρετισμός του Παναιγιάλειου από τις αντίστοιχες του ποδοσφαίρου. Και οι δυο επιστρέφουν στα τοπικά πρωταθλήματα.

 

 

 

 

* Επί του πιεστηρίου Νο 4: Μια δωδεκάδα είναι τα συμβόλαια παικτών που λήγουν στις 30 Ιουνίου και θα πρέπει η νυν διοίκηση της ΠΑΕ (βλέπε Δρόσος) να φροντίσει για την παραμονή όσων έχει ζητήσει ο Τσιώλης. Παρότι από... πέρυσι θα έπρεπε να είχε γίνει η απόλυτα αναγκαία προεργασία στο όλο αυτό θέμα.

 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport