Loading...
Σάββατο 13 Οκτ 2018
Η ΟΥΕΦΑ παραδέχθηκε τα λάθη και την ανεπάρκεια της ελληνικής διαιτησίας
Κλίκ για μεγέθυνση

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας «άδειασαν» τον Κριστόφερσεν * Δριμύ κατηγορώ του Ολυμπιακού, μίλησε για «εγκληματική οργάνωση» και ζήτησε μαζί με τον ΠΑΟΚ ξένους ρέφερι σε όλα τα ματς των μεγάλων * Κουβέντα και για τα διογκωμένα έξοδα της ΕΠΟ

Την ευκαιρία να εκφράσει απευθείας και στα κατάλληλα πρόσωπα τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε ο Ολυμπιακός στη συνάντηση των ««Βig 4» με τους εκπρόσωπους της ΟΥΕΦΑ το βράδυ της Πέμπτης (11/10).

Η πλευρά των «ερυθρολεύκων» μίλησε ανοιχτά για την ανεπάρκεια της ελληνικής διαιτησίας, τα λάθη και την χαμηλή ποιότητα, που οδηγεί πολλές φορές σε αλλοίωση αποτελεσμάτων, όπως και την ελλειμματικότητα της διοίκησης της ΕΠΟ να πάρει μέτρα.

Τοποθετήσεις, που όχι μόνο ακούστηκαν με προσοχή από τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, αλλά έγιναν αποδεκτές, υπό την έννοια ότι οι ξένοι παραδέχθηκαν το πρόβλημα και την ελλειμματικότητα, που υπάρχει.

Ο Ολυμπιακός (δια της δικηγόρου Λίνας Σουλούκου) γενικά απέφυγε την τακτική των… δημόσιων σχέσεων, είχε καταγγελτικό λόγο στη συνάντηση και διαφώνησε ανοιχτά σε πολλά ζητήματα, εν αντιθέσει με την επιχειρούμενη προσπάθεια της ΕΠΟ να περάσει προς τα έξω ότι σε αυτό το ραντεβού επικράτησε ένα κλίμα συναίνεσης… Αντιθέτως, οι Πειραιώτες υποστήριξαν ότι τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό το καθεστώς μιας «πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης», οι οποίοι κατευθύνει και ελέγχει τα πάντα!

Οι Πειραιώτες μπήκαν και σε συγκεκριμένα παραδείγματα, δίνοντας και ονόματα… Έτσι, είπαν ότι τα μέλη της ΚΕΔ Τριτσώνης και Κουκουλάκης πρέπει να φύγουν, αφού λειτουργούν αδίστακτα με αποκορύφωμα ότι ο πρώτος, πρώτα ήταν παρατηρητής διαιτησίας στο ματς του Γιουρόπα Λιγκ Βίντι -Μπάτε Μπορίσοφ 0-2, που σφύριζε ο Κριστόφερσεν και στη συνέχεια συνέβαλε στο να οριστεί ο Δανός στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός την προηγούμενη Κυριακή 7 Οκτώβρη, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παράπονα, με την επισήμανση ότι τέτοιες ενέργειες εκθέτουν και την αξιοπιστία της ΟΥΕΦΑ.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εκπρόσωποι των διεθνών ποδοσφαιρικών οργανισμών παραδέχθηκαν ότι ήταν σφάλμα αυτή η… σύμπτωση με δεδομένο ότι αφήνονται δικαιώματα και υπόνοιες.

Μάλιστα, τα περισσότερα ειπώθηκαν και ενώπιον του προέδρου της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένου, ο οποίος παραβρέθηκε στα 2/3 της συνάντησης…

Ο Ολυμπιακός, πάντως, όπως και ο ΠΑΟΚ ζήτησαν σε όλες τις αναμετρήσεις των μεγάλων (και όχι μόνο τα ντέρμπι) μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να τα διευθύνουν ξένοι ρέφερι, αφού αποδείχθηκε ήδη ότι γίνονται εγκληματικά λάθη, που αλλοιώνουν τα αποτελέσματα. Σε αυτό το αίτημα οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ δεν ήταν αρνητικοί, αλλά επισήμαναν ότι θα πρέπει να το εξετάσει η ΚΕΔ, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο…

Τέλος, ο Ολυμπιακός έθεσε στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας την ανάγκη του εξορθολογισμού των εξόδων της ΕΠΟ, καθώς ετησίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κοστίζει ετησίως 11-12 εκατ. ευρώ. Και αυτό διότι εκτός των άλλων στη εποχή της… εξυγίανσης οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας αυξήθηκαν από τους 60 στους 100!

 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport