Loading...
Πέμπτη 30 Ιούλ 2020
ΒΟΛΕΪ:I Από την παραλία στη σάλα με τη φανέλα του Σείριου
Κλίκ για μεγέθυνση
Από την παραλία στη σάλα με τη φανέλα του Σείριου
Όταν αγαπάς κάτι πραγματικά δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο. Αυτό επιβεβαιώνει μία παρέα αθλητών που η μόνη της σχέση με το βόλεϊ ήταν το καλοκαίρι όπου έπαιζε στην παραλία. Η αγάπη τους όμως για το βόλεϊ, παρόλο που οι περισσότεροι είχαν παίξει άλλα αθλήματα, όπως μπάσκετ και ποδόσφαιρο τους έφερε στη σάλα και μάλιστα να αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Σείριου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την προσπάθεια οι συγκεκριμένοι αθλητές έχουν επωμιστεί όλα τα βάρη και κυρίως τα οικονομικά, αλλά με μεγάλη τους χαρά.
Στην σελίδα της Ε.Σ.ΠΕ.Π. έδωσε συνέντευξη ενός εκ’ των αθλητών της παρέας ο Βασίλης Τσέλης που ανέφερε τα παρακάτω:

ΕΡ: Σε μια παρέα που κανείς δεν έχει αγωνιστεί σε γήπεδο βόλεϊ, ποιο ήταν το κίνητρο για να δημιουργήσετε ανδρική ομάδα που μάλιστα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα;

ΑΠ: Βλέποντας πως έχουμε ικανοποιητική συμμετοχή σε δραστηριότητες βόλεϊ καθώς και το ότι μαζευόμαστε εβδομαδιαία για το καθιερωμένο διπλό παιχνίδι, κάποιος από την παρέα έριξε την ιδέα να δηλώσουμε συμμετοχή στο ερασιτεχνικό τοπικό πρωτάθλημα. Σε όλο αυτό το επιχείρημα βοήθησε πολύ ο πρόεδρος του Σείριου Κώστας Τουργιανάς, αλλά και ο Γιώργος Μαυρομμάτης που από την πρώτη στιγμή που τους ρίξαμε την ιδέα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να ξεπεράσουμε όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να δηλώσουμε έγκαιρα συμμετοχή.

ΕΡ: Πόσο εύκολη είναι η προσπάθεια που κάνετε και οικονομικά, αλλά και αθλητικά;

ΑΠ: Γνωρίζαμε από το ξεκίνημα μας πως το οικονομικό βάρος θα το επωμιστούμε οι αθλητές, καθώς οι οικονομικές επιχορηγήσεις προς τις ομάδες έχουν κοπεί. Έτσι έχουμε κάνει κοινό ταμείο που από αυτό πληρώνουμε τους διαιτητές, το αθλητικό υλικό και τις μετακινήσεις.
Το περισσότερο βάρος πέφτει στους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές οι οποίοι και καλύπτουν τα έξοδα για τους νέους. Στο αθλητικό κομμάτι το ξεκίνημα ήταν δύσκολο μιας και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες είναι εργαζόμενοι, αλλά και έχουν οικογένειες.
Έτσι είναι δύσκολο να βρούμε τις κατάλληλες ώρες για να προπονηθούμε όλοι μαζί. Σε αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε οι ώρες των προπονήσεων να είναι βραδινές για να μπορούν οι αθλητές να παρακολουθούν, χωρίς να παραμελούν τις οικογενειακές ή τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους.

ΕΡ: Μεταξύ σας είναι παίκτες που έχουν ασχοληθεί με άλλα αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Πώς είναι να αγωνίζεστε σε ένα άθλημα που δεν υπάρχει επαφή με τον αντίπαλο;

ΑΠ: Ιδιαιτέρως τα μεγάλα παιδιά έχουν αγωνιστεί σε τοπικά πρωταθλήματα (ποδόσφαιρο ή μπάσκετ). Για εμάς ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς το βόλεϊ είναι ένα άκρως ομαδικό άθλημα και απαιτεί την συνεργασία όλης της ομάδας για τον κάθε πόντο. Στο μπάσκετ ή στο ποδόσφαιρο μπορεί ένας αθλητής να κάνει μια ατομική προσπάθεια και να καταφέρει να βάλει καλάθι ή γκολ. Στο βόλεϊ θα πρέπει να βγει η σωστή άμυνα, να δοθεί η κατάλληλη πάσα για να μπορέσει στην συνέχεια ο επιθετικός να περάσει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Επίσης το γεγονός πως δεν υπάρχει σωματική επαφή με τους αντιπάλους μας ξένισε λίγο αλλά σιγά σιγά εξοικειωνόμαστε.

ΕΡ: Που προπονείστε;

ΑΠ: Ελάχιστες προπονήσεις κάνουμε στο κλειστό στάδιο Ροϊτίκων. Ευτυχώς σε μια αυτοσχέδια αλάνα που διαθέτουμε μπορούμε να κάνουμε κάποιες προπονήσεις, αλλά μόνο όταν ο καιρός το επιτρέπει.

ΕΡ: Πόσο σας δυσκολεύει το γεγονός ότι δεν έχετε ώρες στο γήπεδο, στην προσπάθεια που κάνετε;

ΑΠ: Το πιο σημαντικό για μια νέα ομάδα είναι οι προπονήσεις. Την περσινή χρονιά μετά βίας είχαμε μια δίωρη προπόνηση την εβδομάδα και σε ακατάλληλη ώρα για εμάς .Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους της ομάδας να πείσουν του υπεύθυνους του γηπέδου για προπονήσεις δυο φορές την εβδομάδα και νυχτερινές ώρες όμως ελάχιστες φορές το πετύχαμε. Θέλω να ελπίζω με την νέα αγωνιστική χρονιά να μοιραστούν καλύτερα οι ώρες σε όλες τις ομάδες και να μην έχουμε παρόμοια προβλήματα. Ευχή όλων μας φυσικά είναι να πάρει τέλος η μάστιγα του Covid 19 και να επανέλθουμε όλοι σε μία ασφαλής καθημερινότητα.

ΕΡ: Η εμπειρία σας από επίσημους αγώνες βόλεϊ;

ΑΠ: Σίγουρα στους πρώτους αγώνες χανόμασταν μέσα στο γήπεδο μιας και δεν έχει σχέση το μπιτς βόλεϊ ή το παιχνίδι που κάνουμε στις αλάνες με ένα επίσημο αγώνα. Πολλές φορές χάναμε τις θέσεις μας ή δεν βγάζαμε καλές πάσες. Με την καθοδήγηση του Γιώργου (σ.σ. Μαυρομμάτη) και μέσα από τις προπονήσεις, παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε.

ΕΡ: Έχετε σκεφτεί να τα παρατήσετε;

ΑΠ: Μπορεί τα αποτελέσματα που φέρνουμε σαν ομάδα να μην είναι καλά, αλλά βλέποντας το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα-παρέα, την πρόθεσή μας για βελτίωση αλλά κυρίως το ότι νέα παιδιά έχουν ξεκινήσει να έρχονται στην ομάδα, δεν μας περνάει η σκέψη να τα παρατήσουμε. Αντιθέτως, έχουμε δεθεί μεταξύ μας και «δεν πτοούμαστε» !

ΕΡ: Που θα θέλατε να φτάσετε την ομάδα σας;

ΑΠ: Θα θέλαμε η ομάδα να συνεχίσει να αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα και χρόνο με το χρόνο να ενσωματώνει νέους αθλητές από τις ακαδημίες της. Ως επαρχιακή ομάδα προτεραιότητα μας είναι να παίζουν παιδιά από τα κοντινά χωριά έχοντας κατά κύριο στόχο να ενισχύσουμε τον αθλητισμό στην περιοχή μας.

ΕΡ: Με τη βοήθεια του Γιώργου Μαυρομμάτη έχετε κάνει και μία σημαντική κίνηση σε ότι αφορά και τις υποδομές σας. Σας “βαραίνει” το γεγονός ότι παιδιά της περιοχής σας θέλουν να συμμετάσχουν στην ομάδα σας;

ΑΠ: Ο Γιώργος έχει ξεκινήσει μια πολύ σημαντική και οργανωμένη δουλειά που για αρκετά χρόνια έλειπε από την περιοχή μας για το βόλεϊ και η οποία έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Ήδη 4-5 νέοι αθλητές από την ακαδημία έχουν περάσει στην πρώτη ομάδα, ενώ έχει μαζέψει πολλά παιδιά από τις γύρω περιοχές και με το γνωστό του ήθος και πάθος για το άθλημα τους μεταφέρει τις γνώσεις του. Εμάς σαν αθλητές μας βαραίνει η ευθύνη απέναντι στα νέα παιδιά που μας βλέπουν σαν τα πρώτα πρότυπα, να τους περάσουμε την ιδέα του “ευ αγωνίζεσθαι" το ήθος την συνεργασία την ομοιογένεια και την ευγενής άμυλα.

ΕΡ: Πώς θα σχολιάζατε το τοπικό βόλεϊ;

ΑΠ: Είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο. Υπάρχουν αθλητές που κατά καιρούς έχουν αγωνιστεί στις υψηλότερες εθνικές κατηγορίες (ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ, ΕΑΠ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ) και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν, δουλεύουν σε πολύ ψηλά στάνταρ. Ευχή είναι να βοηθηθούν περισσότερο είτε με κρατικές ή ιδιωτικές επιχορηγήσεις για να μπορέσουν να εξελιχθούν και όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και κυρίως με το βόλεϊ.
 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport