Loading...
Τετάρτη 16 Νοέ 2022
ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ "Κ.ΣΒΟΛΗΣ Επιθυμία μου είναι να είμαι ο υποψήφιος Δήμαρχος, δεν θα εκβιάσω, όμως, καταστάσεις.
Κλίκ για μεγέθυνση


Με την παρουσία πλήθους στελεχών και μελών της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» και μέσα σε κλίμα συσπείρωσης, ενότητας και σύμπνοιας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της δημοτικής παράταξης μετά την αλλαγή στην ηγεσία της.

Ο νέος επικεφαλής Κώστας Σβόλης μίλησε για τους στόχους του για την «Πάτρα Ενωμένη», αλλά και για την πόλη που ονειρεύεται, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει και δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή.

«Δηλώνω παρών στις εξελίξεις. Επιθυμία μου είναι να είμαι ο υποψήφιος Δήμαρχος, δεν θα εκβιάσω, όμως, καταστάσεις. Θα κάνουμε μια πορεία bottom up, από τη βάση προς τα επάνω, μέσα από την αποδοχή της κοινωνίας, δείχνοντας σε αυτούς που θα πάρουν την τελική απόφαση ότι είμαστε ικανοί για να διεκδικήσουμε τον Δήμο Πατρέων», ήταν το βασικό μήνυμα που έστειλε.

Παράλληλα, στρεφόμενος προς τους παρευρισκόμενους, τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους («δεν περίμενα τέτοια μεγάλη προσέλευση, μου δίνετε δύναμη για να συνεχίσω την προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά) πρόσθεσε τα εξής: «Στήριξη και χρίσμα δεν θα πάρω εγώ. Θα πάρετε εσείς. Αλλωστε και να πάρουμε το ‘‘ Ναι’’ από την Αθήνα, αν δεν έχουμε την ευρεία αποδοχή της κοινωνίας, τότε δεν έχουμε κανένα απολύτως μέλλον. Με μια bottom up διαδικασία θα πείσουμε άπαντες ότι είμαστε οι καλύτεροι. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί με συναίνεση, με σύμπνοια, με ενότητα. Θα πάμε γειτονιά-γειτονιά για να μεγαλώσουμε την ομάδα μας, για να πείσουμε κι άλλους για τις ιδέες μας σε μια πόλη, άλλωστε, που έχει Κεντροαριστερό προφίλ».

Ο νέος επικεφαλής της «Πάτρας Ενωμένη» ήταν αιχμηρός απέναντι στη Δημοτική Αρχή Πελετίδη, κάνοντας λόγο για «απουσία κοινωνικής πρόνοιας», για «μια πόλη βρόμικη με κακό κυκλοφοριακό, με πολύ κακό ποσοστό ανακύκλωσης, με πρόβλημα στην αποχέτευση, χωρίς τουρισμό, χωρίς τη διασύνδεση Δήμου και Πανεπιστημίου, με τραγικά οικονομικά στοιχεία, με ανείσπρακτες οφειλές και τόσα άλλα», ενώ στάθηκε και στο «restart» που ήδη ξεκίνησε: «Σήμερα κάνουμε μια επανεκκίνηση της δημοτικής μας παράταξης. Μια επανασύσταση. Τρία χρόνια με την πανδημία μείναμε πίσω. Ελάχιστες δράσεις. Από σήμερα θα είμαστε δίπλα στον πολίτη, θα μας ενημερώνει και θα τον ενημερώνουμε. Θα επιδείξουμε εξωστρέφεια και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την κοινωνία ότι είμαστε η καλύτερη λύση».

Συγκινητική ήταν και η στιγμή του χαιρετισμού του πρώην επικεφαλής Νίκου Παπαδημάτου, του ανθρώπου που πρωτοσυγκρότησε την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», που την οδήγησε στον τιτάνιο αγώνα των δημοτικών εκλογών του 2019 και που την κράτησε όρθια στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

«Αυτήν τη φορά δεν ισχύει το ‘’να μαζευτούμε, να πάτε’’, αλλά το ‘’θα μαζευτούμε και θα πάμε όλοι μαζί μέχρι τέλους’’», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα από τον πρώην επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη Νίκο Παπαδημάτο, ο οποίος δήλωσε στο πλευρό του Κώστα Σβόλη. «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, σε μια δύσκολη συγκυρία με την πανδημία να μην βοηθάει τις κινήσεις μας. Για μένα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μέσα από κοινή απόφαση των μελών της παράταξης παρέδωσα την αρχηγία στον πρώτο μεταξύ ίσων Κώστα Σβόλη. Θα είμαι δίπλα του μέχρι το τέλος!».

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ Αντώνης Κουνάβης, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της Οργάνωσης Κώστα Ρηγόπουλο.

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση αφορούσε μόνον στελέχη της «Πάτρα Ενωμένη». Δεν είχαν κληθεί δηλαδή βουλευτικά γραφεία, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σύλλογοι (π.χ. Ιατρικός κλπ), ούτε καν τα υπόλοιπα μέλη της ΔΕΕΠ Αχαΐας. «Είναι αυστηρά συγκέντρωση στελεχών της δημοτικής μας παράταξης, συνεργατών και κάποιων ανθρώπων που έχουν σταθεί δίπλα μου», εξήγησε ο Κώστας Σβόλης.

Η νέα προσπάθεια της «Πάτρα Ενωμένη» ήδη ξεκίνησε και κάθε μέρα που περνάει θα δυναμώνει όλο και περισσότερο και θα αποκτάει και περισσότερους φίλους, παραμένοντας πιστή στην ταυτότητα και στις αρχές της για μια πόλη που όλοι ονειρευόμαστε και που μας αξίζει. 
 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport