Loading...
Κυριακή 26 Νοέ 2017
Λεμονής : «Παρά την κούραση της Πορτογαλίας αντιδράσαμε πολύ καλά»
Κλίκ για μεγέθυνση

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την εκτός έδρας νίκη των Ερυθρόλευκων επί της Κέρκυρας (3-1), στάθηκε στο κουραστικό πρόγραμμα της ομάδας, στις καιρικές συνθήκες στο νησί των Φαιάκων και στην νοοτροπία που σιγά σιγά χτίζεται. Ενώ ερωτηθείς για τον πανηγυρισμό του Μάριν στο γκολ είπε πως κάθε ποδοσφαιριστής οφείλει να δώσει τις απαντήσεις του στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 57χρονος προπονητής των Ερυθρόλευκων στη συνέντευξη Τύπου:

 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα σας βελτιώθηκε αισθητά. Σε τι διέφερε ο Ολυμπιακός στην επανάληψη;

 

«Κατ’ αρχάς θα ήθελα να πω ξεκινώντας ότι σήμερα νιώθω πώς κερδίσαμε δύο αντιπάλους. Ο ένας αντίπαλος ήταν η ομάδα της Κέρκυρας που είναι μία αρκετά δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Μας είχε εντυπωσιάσει και στα άλλα παιχνίδια που δεν παρατούσε ποτέ κανένα ματς. Δύσκολα δέχεται φάσεις για γκολ. Το δεύτερο που κερδίσαμε ήταν ότι προερχόμασταν από ένα πολύ ωραίο ταξίδι, ένα δύσκολο ματς με την Σπόρτινγκ και βγάλαμε την ενέργεια που χρειαζόμασταν. Οπωσδήποτε κερδίσαμε και τις γηπεδικές συνθήκες. Και στο πρώτο ημίχρονο μπορώ να πω ότι είχαμε τις φάσεις, αλλά όχι τόσο πολύ σε αριθμό. Μας αποσυντόνισε το πρώτο γκολ, αλλά γενικά σε όλο το παιχνίδι νομίζω ότι δίκαια κερδίσαμε αυτό το ματς, παρόλο που όπως είπα προηγουμένως οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες».

 

Η νίκη είναι το μόνο σημερινό κέρδος του Ολυμπιακού;

 

«Αυτό είπα προηγουμένως ότι σιγά-σιγά φτάνουμε σε ένα καλό σημείο. Θέλω να σταθώ πιο πολύ στο ταξίδι στην Πορτογαλία που ήταν κουραστικό και παρουσιαστήκαμε με αρκετή ενέργεια. Και βοηθάει το γεγονός ότι μοιράζεται ο χρόνος συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες. Αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ. Αυτό που μετράει πολύ είναι η νοοτροπία που αρχίζουμε να δείχνουμε. Αντιδράμε πολύ καλά».

 

Υπάρχουν πράγματα που δεν σας άρεσαν σήμερα;

 

«Πάντα μετά από μία νίκη θέλω να στέκομαι περισσότερο σε αυτά. Δεχτήκαμε κάποιες φάσεις. Μας δυσκόλεψε πολύ ο αγωνιστικός χώρος. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να το δούμε προσεκτικά και να μην δίνουμε δικαιώματα. Ενώ ξεκινήσαμε το ματς στα πρώτα λεπτά πάρα πολύ καλά, σουτάραμε, μπήκαμε περιοχή και μετά έπεσε ο ρυθμός. Αυτό οφείλεται και στην Κέρκυρα που είναι καλά οργανωμένη».

 

Πλησιάζει η ομάδα τους στόχους της;

 

«Σε κάποια σημεία του παιχνιδιού μού αρέσει. Μου αρέσει αυτό που βγάζουν και αυτό που βλέπω. Πρέπει αυτά τα διαστήματα να τα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα. Έχουμε πολλά θέματα να δουλέψουμε. Χωρίς την Ευρώπη τώρα θα μπορέσουμε να προπονηθούμε ακόμα καλύτερα σε θέματα τακτικής».

 

Όσον αφορά την αντίδραση του Μάριν στο γκολ. Μιλήσατε μαζί του για να σας εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε;

 

«Δεν το πρόσεξα, γιατί κι εγώ πανηγύριζα. Κάθε ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό το μόνο που έχει να κάνει είναι να δείχνει μέσα στο γήπεδο με την απόδοσή του πράγματα. Όλα τ’ άλλα δεν τα θεωρώ άξια λόγου ή κάτι το οποίο να μπορεί να με προβληματίσει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπαίνουν οι παίκτες στο γήπεδο και να κερδίζει η ομάδα. Για αυτό το λόγο όλοι δουλεύουμε. Ο προπονητής της ομάδας είναι αυτός που κάνει τις επιλογές, αυτός που δέχεται την κριτική συνήθως σε άσχημα αποτελέσματα, γιατί στα καλά ματς δεν την δεχόμαστε τόσο πολύ. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών και των ποδοσφαιριστών. Μακάρι να μπαίνουν όλο οι παίκτες και να δείχνουν κάποια πράγματα».

 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport