Loading...
Παρασκευή 01 Ιούν 2018
Φούφης: “Γι’ αυτό μηνύσαμε Βασιλακόπουλο και ΚΕΔ, δεν είμαστε υποχείριο κανενός”
Κλίκ για μεγέθυνση

Ο Γιάννης Φούφης, ο οποίος μαζί με τον Σπύρο Γκόντα ήταν οι δύο διαιτητές που κατέθεσαν μήνυση κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλου και της ΚΕΔ, που συνετέλεσε στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Τετάρτης (30/5) μίλησε γιατί έφτασαν σε αυτό το σημείο και τον αποκλεισμό τους από τις κληρώσεις.

 

Αναλυτικά τι είπε ο Γιάννης Φούφης μέσω του “Yellow radio 92.8”:

 

Για την μήνυση που έκαναν με τον Σπύρο Γκόντα στον Γιώργο Βασιλακόπουλο: “Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε αυτό διότι εμείς πιστεύουμε ότι δεν εφαρμόζουν την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και θεωρούμε ότι κάνουν παράβαση καθηκόντων. Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι εμείς αγωνιζόμαστε στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ευρωλίγκας και κατ’ επέκταση και στο EuroCup και λόγω της κόντρας που δημιουργήθηκε μεταξύ της FIBA και της Ευρωλίγκας έφτασε η υπόθεση σε εμάς. Εμείς θεωρούμε ότι είμαστε ο εύκολος στόχος για ακόμα μία φορά και με εντολή του κ. Βασιλακόπουλου αποκλειστήκαμε από τα εθνικά πρωταθλήματα.

 

Να τονίσω ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα και αυτό ξεκίνησε από την σεζόν 2016/17 και συνεχίστηκε φυσικά και στην επόμενη σεζόν. Ένα χρόνο προσπαθούσαμε με συναντήσεις και γενικά με άλλους τρόπους για να μη φτάσουμε στα δικαστήρια, στην ομοσπονδία και να μη γίνει όλο αυτό γιατί κακά τα ψέματα, θεωρώ ότι είμαι άνθρωπος του μπάσκετ πάνω απ’ όλα, αυτό έχει επίπτωση σε όλους μας και δεν είναι η εικόνα που θέλουμε να περάσουμε αλλά ένα χρόνο δεν μας άκουγε κανένας.

 

Δεν επιλέξαμε τίποτα, υπάρχει μία διαδικασία η οποία είναι δεδομένη. Δυστυχώς οι διαιτητές είναι φιμωμένοι και αφήνουμε να περάσει προς τα έξω και διοχετεύουμε πληροφορίες οι οποίες είναι λανθασμένες και ο κόσμος δεν φταίει. Υπάρχει μία αλληλουχία και μία αξιολόγηση των διαιτητών της FIBA για το ποιοι θα είναι διαιτητές στην Ευρωλίγκα και ποιοι θα μείνουν στην Ελλάδα, εμείς δεν επιλέξαμε να ανοίξουμε την πόρτα και να πούμε “γεια σας ήρθαμε”. Εμείς δε επιλέξαμε πού θα είμαστε και τι επιπτώσεις θα έχει. Επειδή δεν υπήρχε άλλη λύση αποφασίσαμε να πάμε στο ΑΣΕΑΔ μαζί με τον κ. Γκόντα, τον κ. Κορομηλά και τον κ. Παπαπέτρου. Εμείς οφείλουμε να παίζαμε με χαρτιά, με έγγραφα που τα καταθέσαμε στο ΑΣΕΑΔ”.

 

Για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ: “Το ΑΣΕΑΔ μας δικαίωσε στις 19 Ιανουαρίου του 2018. Εκεί ξεκίνησε όλο για το πως μεταφράζει η κάθε πλευρά αυτήν την απόφαση ενώ ήταν πασιφανές το τι συμβαίνει και για ποιο λόγο έγινε αυτό που έγινε πήγαμε να ερμηνεύσουμε την κάθε λέξη της απόφασης. Μας κάλεσαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 7 Φεβρουαρίου για να μας πουν το αν μας δίνουν το δικαίωμα να μας ορίσουν για την Α2 γυναικών και με ποια συχνότητα θα μας χρησιμοποιούν στην Α1 ανδρών και αν θα πρέπει να μας ορίζουν ή δεν θα αποφασίζει ο πρόεδρος του ΑΣΕΑΔ πως θα μας χρησιμοποιήσει.

 

Έχουμε συμπεριληφθεί και οι τέσσερις μας το γκρουπ που λέγεται ελίτ των διαιτητών της παγκόσμιας FIBA κι αυτή η άδεια μας κρατάει μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Εμείς αυτή την στιγμή βάση της λίστας που υπάρχει ανήκουμε είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι στην ελίτ των διαιτητών της παγκόσμιας FIBA”.

 

Για όσα έγιναν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕΔ την Τετάρτη (30/5): “Η χθεσινή ημέρα ήταν ένας τρόπος να μη μας συνδέσουν γιατί το χρονικό σημείο είναι τέτοιο πριν τον τελικό, έβγαλαν μία λίστα στην προηγούμενη συνάντηση που έκανε η ΚΕΔ με 20 διαιτητές που δεν ήμασταν μέσα σε αυτούς τους 20 διαιτητές για τα ημιτελικά των πλέι οφ. Ήρθε λοιπόν η χθεσινή συνεδρίαση και θέλαμε να μας πουν τον λόγο μία τελευταία φορά γιατί δεν συμπεριληφθήκαμε σε αυτήν την λίστα, βάσει ποιων κριτηρίων και ποιας απόφασης. Φυσικά δεν πήραμε καμία απάντηση και αυτό είναι παράβαση καθηκόντων και μας αναγκάζει να προσφύγουμε ακόμα και στο αστυνομικό τμήμα. Στην αστυνομία πήγαν ο κ. Βασιλακόπουλος και τα 4 μέλη της ΚΕΔ. Κανένας δεν μπήκε φυλακή γιατί αποφάσισε ο εισαγγελέας να μη γίνει αυτό. Επίσης, για να είμαστε και εμείς σωστοί με τα γεγονότα μας έκαναν και εμάς μήνυση για ψευδορκία και θα ακολουθήσει τακτική δικάσιμος. Θα πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι ο διαιτητής έχει φωνή και δεν είναι υποχείριο κανενός. Ο διαιτητής είναι Έλληνας φορολογούμενος. Εγώ πληρώνω φόρους και οφείλω να έχω φωνή.

 

Αναγκαστικά, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα εμείς οφείλουμε να ακολουθήσουμε ότι λέει ο νόμος. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας”.

 

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: “Είμαι σε μία πολύ δύσκολη θέση αυτήν τη στιγμή να μη πάμε προσωπικά και να μη κάνω κάποιο σχόλιο. Γνωρίζει ο καθένας τι έχει συμβεί και θα αποκαλυφθούν όλα. Η ομοσπονδία χρωστάει περίπου 3 εκατομμύρια στους διαιτητές από την Α1 μέχρι την Α2. Αυτήν την ερώτηση πρέπει να την απαντήσει ο κ. Βασιλακόπουλος”.

 
© Copyright 2023 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport