Loading...
Πέμπτη 26 Σεπ 2019
«6ης Πανελλήνι Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού & Ευρωπαϊκής Ημέρας Αθλητισμού» : Πανέτοιμος ο ΝΟΠ
Κλίκ για μεγέθυνση

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, στα πλαίσια της «6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού & Ευρωπαϊκής Ημέρας Αθλητισμού» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και φιλοξενεί παιδιά δημοτικών σχολείων της Πάτρας. Η δραστηριότητα θα υλοποιηθεί στους χώρους του ναυταθλητικού κέντρου του ΝΟΠ «Επ.Πετραλιάς» στην Ακτή Δυμαίων (Νότιο Πάρκο) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (σε συνέχεια της δράσης από το προηγούμενο έτος).

Στόχος είναι η ενημέρωση και η υιοθέτηση του αθλητισμού ως υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά και η ανάδειξη των αρχών του Ολυμπισμού ως κοινή συνισταμένη για ειρήνη, σεβασμό, ανεκτικότητα και συνεργασία σε διεθνές επίπεδο.
Ειδικός στόχος του ΝΟΠ «ούτε ένα παιδί χωρίς να ξέρεi κολύμπι»

Η επιλογή μαθητών δημοτικών σχολείων έγινε από την Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αχαΐας μετά από ενημέρωση και αίτηση των ενδιαφερόμενων σχολείων να συμμετάσχουν .
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την πλευρά των διοργανωτών θα συμμετάσχουν:

Από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ):
Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, (εγγονή του ιδρυτή του ΝΟΠ Επαμεινώνδα Πετραλιά)
Από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (που θα έρθουν αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό στην Πάτρα προσκεκλημένοι του ΝΟΠ):
• Βούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης Αθήνα 2004 – Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών
• Δημήτρης Μιτελούδης, διεθνής αθλητής υδατοσφαίρισης συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου 2008 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μελβούρνης 2007
• Μαρία Χριστοφορίδη, Παγκόσμια πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών 1990 και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών
• Δημήτρης Καφάτος, διεθνής αθλητής Χειροσφαίρισης, συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Αθήνα 2004

Επίσης από την Πάτρα και τον ΝΟΠ θα πάρουν μέρος:
• Μάκης Γεωργαράς Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης (Ατλάντα 1996)
• Νόρα Δράκου πρωταθλήτρια κολύμβησης (συμμετοχή στις Ολυμπιάδες Λονδίνο 2012 και Ρίο 2016
• Κρύστελ Βουρνά, πρωταθλήτρια κολύμβησης (συμμετοχή στις Ολυμπιάδες Λονδίνο 2012 και Ρίο 2016)
• Λευτέρης Μήτρακας, Πρωταθλητής Ελλάδος Κολύμβησης
• Παναγιώτης Βασιλόπουλος, αρχηγός του ΝΟΠ – Κύπελλο Ελλάδας Υδατοσφαίρισης 1995
• Σπύρος Μπουλουγουράς, Πρωταθλητής Ελλάδος & Ευρώπης στην Υδατοσφαίρισης

Η εκδήλωση αφορά κυρίως την υλοποίηση εκπαιδευτικού διαδραστικού προγράμματος που θα χωρίζεται σε πέντε θεματικές ομάδες με τον τίτλο «οι Πέντε Κύκλοι». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στους χώρους των εγκαταστάσεων του ΝΟΠ και τον περιβάλλοντα χώρο του Νοτίου Πάρκου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιήσει ομάδα Ελλήνων Ολυμπιονικών και διεθνών αθλητών, που θα επιδείξουν και θα ενημερώσουν για τα τέσσερα Ολυμπιακά αθλήματα, επικουρούμενοι από τους προπονητές του Ομίλου μας.
Την διεύθυνση και τον συντονισμό του προγράμματος έχουν τα στελέχη του ΔΚΟΕ. Επίσης ομάδες αθλητών του ΝΟΠ να πάρουν μέρος σε ασκήσεις επίδειξης των αθλημάτων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης στην πισίνα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πρόγραμμα Δράσεων Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού : Κολυμβητήριο ΝΟΠ
09.30-10.00 Άφιξη Μαθητών

Α. Δράσεις για τα παιδιά της 4ης 5ης 6ης Δημοτικού
10.00: Χωρισμός των παιδιών
10.30 -12.00: Δράση σε ομάδες για τους “ΠΕΝΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ”
Στο τέλος των κύκλων προγραμματίζεται σύντομη ενημέρωση για το ντόπινγκ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΟΠ
12.00 - 12.30: Τέλος δράσεων για τα παιδιά της 4ης 5ης 6ης Δημοτικού
Θεματικές ενότητες προγράμματος “ΠΕΝΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΥΣ” που αφορά παιδιά της 4ης 5ης 6ης Δημοτικού:
1ος Κύκλος “ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ”
2ος Κύκλος “ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ”
3ος Κύκλος «Χειροσφαίριση» (Hand-Ball)
4ος Κύκλος “ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ”
5ος Κύκλος “ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ”

Β. Δράσεις για τα παιδιά της 1ης, 2ης και 3ης τάξης του Δημοτικού
Για τα μικρότερα παιδιά που τυχόν συμμετάσχουν έχουν σχεδιαστεί απλές δράσεις ψυχαγωγίας, αθλοπαιδιών και ενημέρωσης. Ειδικότερα:
09.30- 11.00 Ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι στους χώρους του Νότιου Πάρκου
11.00-12.30 Ενημέρωση των μικρών μαθητών για τα αθλήματα κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, ιστιοπλοΐας, και κωπηλασίας, άρσης βαρών στον χώρο του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ.

Παράλληλα θα υπάρχει ο αντίστοιχος εξοπλισμός που θα επιδειχθεί δίνοντας στα παιδιά την δυνατότητα να ενημερωθούν, να παίξουν και να αποκτήσουν προσωπικές εμπειρίες. Ειδικότερα:
Για την άρση βαρών θα γίνει παρουσίαση από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαρία Χριστοφορίδη.
Η επίδειξη και ενημέρωση της κωπηλασίας θα γίνει με χρήση ειδικού μηχανήματος εξομοίωσης κωπηλασίας από αθλητές κωπηλασίας του Συλλόγου Ερετών (Πειραιά).
Εκτός του ιστιοπλοϊκού σκάφους κατηγορίας Optimist που θα ευρίσκεται μέσα στην πισίνα του ΝΟΠ με αθλητές και προπονητή από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών (ΙΟΠ).
Επίσης γίνεται προσπάθεια να υπάρχει και να επιδειχθεί ιστιοπλοϊκό αγωνιστικό σκάφος Laser 470 από τον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλος Ρίου Πάτρας ''Ιάσων''
12.00-12.30 Τέλος εκπαιδευτικού Προγράμματος - Eπιστροφή στα σχολεία.

Σε όλους τους μαθητές που θα πάρουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα από τους διοργανωτές.
“Ούτε ένα παιδί χωρίς να ξέρει κολύμπι»
Αυτός είναι ο τίτλος που έχει επιλέξει ο ΝΟΠ για τις δικές του δράσεις στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Στα πλαίσια αυτά ο ΝΟΠ ήδη στην διάρκεια του Σεπτεμβρίου, έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης και προσφορών για μικρά παιδιά που θέλουν να μάθουν κολύμπι και πόλο.
«Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής. Η εβδομάδα είναι για όλους – ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Αποσκοπεί στη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων, δημόσιων αρχών και εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα. Με την εστίαση σε πρωτοβουλίες βάσης, η εβδομάδα θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) σε τακτική βάση και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για την καθημερινή άσκηση των πολιτών. « http://www.gga.gov.gr/beactivehe…/253-beactive/1789-beactive

 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport