Loading...
Πέμπτη 09 Μάι 2019
Βασιλειάδης: «Όσο κι αν σκούζουν κάποιοι, η κατάσταση δεν είναι η ίδια»
Κλίκ για μεγέθυνση

Υπεγράφη η σύμβαση για το VAR *

«Ένα προϊόν που θα αποβάλει όλους τους παρείσακτους που μπήκαν μέσα για να πετύχουν άλλα σχέδια»,σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού

Το είδαμε δοκιμαστικά στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό και θα το δούμε πλέον επίσημα στον τελικό του Κυπέλλου.

ΤοVARμπαίνει στην ποδοσφαιρική ζωή μας και την Πέμπτη (9/5) υπεγράφη στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης η σύμβαση της ΕΠΟ με την Πολιτεία και την κοινοπραξία των εταιρειών MEDIA LUSO και INDIGITAL για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ», όπως λέγεται… ελληνιστί η νέα τεχνολογία.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράπτης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της INDIGITAL, Κώστας Ρούπτσος και ο νόμιμος εκπρόσωπος – διαχειριστής της MEDIA LUSO, Φρανσίσκο Ντε Λα Φουέντε Ρουθ.

Στη διάρκεια της διαδικασίας, ο Βασιλειάδης έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι οι «σκοτεινές συμμορίες» που όπως είπε ταλανίζουν χρόνια το ποδόσφαιρο τελειώνουν και η κατάσταση έχει αλλάξει «όσο κι αν σκούζουν κάποιοι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, τοVARείναι «ένα προϊόν που θα αποβάλει όλους τους παρείσακτους που μπήκαν μέσα για να πετύχουν άλλα σχέδια», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν βήμα πίσω.

«Με την έλευση του VAR στη ζωή μας, μειώνονται δραματικά τα περιθώρια να δημιουργούνται σκοτεινές συμμορίες σαν αυτές που ταλανίσανε για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δίνεται η δυνατότητα να μην είναι πρωταγωνιστές οι διαιτητές. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα μέσα σε όλα αυτά που γίνανε όπως τους τακτικούς δικαστές.

Όσο και αν σκούζουν κάποιοι και προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα και να τα ισοπεδώσουν όλα, η κατάσταση δεν είναι η ίδια. Είμαστε πολύ μπροστά και του χρόνου όταν και στις δύο μεγάλες κατηγορίες θα υπάρχει τοVAR, μέσα στο νέο πλαίσιο που έχουμε βάλει με την τηλεόραση θα μιλάμε για ένα ένα νέο προϊόν. Ένα προϊόν που θα αποβάλει όλους τους παρείσακτους που μπήκαν μέσα για να πετύχουν άλλα σχέδια.

Έχουμε πολλά βήματα ακόμα μπροστά, πολύ δρόμο να διανύσουμε. Οι βασικοί παράγοντες της ποδοσφαιρικής οικογένειας είναι απέναντι, συστήματα σκοτεινά που ακόμη και τώρα προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα. Εμείς όμως, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Ακόμη και αν χρειαστεί να παίρνουμε δύσκολες ή άσχημες αποφάσεις. Όταν αναλάβαμε πήραμε ένα σκοτεινό περιβάλλον και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε σελίδα, όχι πάντα επιτυχημένα, να φέρουμε την αξιοπιστία και να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να νιώθει ότι βλέπει κάτι πιο αξιόπιστο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά αλλά όλοι αναγνωρίζουνε ότι είμαστε σε ένα νέο στάδιο, μία νέα κατεύθυνση», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Παππάςείπε:«Παρουσιάζουμε σήμερα ένα έργο που θα βοηθήσει το πιο λαοφιλές σπορ να γίνει ακόμη ομορφότερο, θα βοηθήσει να ασχολούνται οι θεατές περισσότερο με το θέαμα παρά με τις αποφάσεις των διαιτητών.

Είναι ένα πρώτο βήμα για τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να βελτιωθεί ως θέαμα και ως τρόπος αναψυχής».

Ο Γραμμένος σημείωσε ότι με τοVARελπίζουν να περιοριστεί η καχυποψία και τοbullyingστους διαιτητές: «Ένας πολύ μεγάλος στρατηγικός στόχος της ΕΠΟ γίνεται πραγματικότητα. Δημιουργούμε νέες συνθήκες για να μην υπάρχει καχυποψία και bullying και να δούμε στο επίκεντρο τον πραγματικό πρωταγωνιστή, δηλαδή τον ποδοσφαιριστή. Διότι σήμερα στο επίκεντρο βρίσκεται δυστυχώς ο διαιτητής».

Ογ ενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής,Στέλιος Ράπτης, στάθηκε στα χαρακτηριστικά του έργου που είναι: – 5 χρόνια υποστήριξη

– 1205 αγώνες

– 16 γήπεδα διασυνδεδεμένα με οπτικές ίνες

– εγκεκριμένο από την ΦΙΦΑ

– παροχή ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών στην ΕΠΟ.

Μάλιστα, είπε το επόμενο βήμα θα είναι τα ψηφιακά φύλλα αγώνος, ενώ έγινε αναφορά και στο τεχνικό μέρος της χρήσης τουVAR.

 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport