Loading...
Δευτέρα 13 Μάι 2019
«Σώζει» Ηρακλή και Τρίκαλα ο Βασιλειάδης! Τι είπε στη Βουλή για την αναδιάρθρωση
Κλίκ για μεγέθυνση
 

«Χαμός» έγινε στη Βουλή για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασλειάδη να δέχεται έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το νέο νομοσχέδιο.

Μιλώντας στην Ολομέλεια πάντως, ο ίδιος εξήγησε τους λόγους που προωθεί την αναδιάρθρωση, αλλά αυτή τη φορά ανέφερε ότι το ζήτημα με τις ομάδες στη δεύτερη κατηγορία, δεν θα κριθεί από την Πολιτεία. Έδωσε έτσι «πάτημα» σε Ηρακλή και Τρίκαλα να αποφύγουν τον υποβιβασμό τους από τη Football League και να βρεθούν και αυτές στη Superleague 2, ως δύο έξτρα ομάδες, σε όσα είχαν αρχικά δει το «φως» της δημοσιότητας.

 

Η ομιλία Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση

«Τον Αύγουστο του 2018 η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε την αλλαγή στη δομή των πρωταθλημάτων με τη δημιουργία μιας νέας ενδιάμεσης κατηγορίας και ταυτόχρονα την θέσπιση νέων κανόνων σε συνεργασία με τη ΓΓΑ.

Με την παρούσα τροπολογία ερχόμαστε μετά την εισήγηση της ΕΠΟ αλλά και των επαγγελματικών λιγκών ως προς τη δομή, που θα ανήκει η κάθε η λίγκα, ως προς άλλα ζητήματα που αφορούν την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, τα δικαιώματα, την αναδιανομή εσόδων μεταξύ των ομάδων και των κατηγοριών για να μπορέσουμε να έχουμε επαγγελματικές κατηγορίες βιώσιμες, για να ξεπεράσουμε το βασικό πρόβλημα που είχαμε όλη αυτή την περίοδο ότι είχαμε δύο επαγγελματικές κατηγορίες και μια Γ’ Εθνική που ήταν μη βιώσιμες με αποτέλεσμα να ζούμε όσα ζήσαμε στο προηγούμενο διάστημα, ομάδες να φεύγουν στα μισά του πρωταθλήματος, να μην αντέχουν οικονομικά, να ψάχνουν να βρουν τρόπους να επιβιώσουν.

Οι αλλαγές αυτές έρχονται μαζί με την απαιτούμενη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου που χρειάζεται σε αυτές τις κατηγορίες ούτως ώστε να μην είναι δυσβάσταχτο, ειδικά στις μικρές επαρχιακές ομάδες. Το κυριότερο είναι στην αναδιανομή των εσόδων για να μην ζήσουμε ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια λόγω και της οικονομικής κρίσης και των φοβερών προβλημάτων που οδήγησαν και στην κάμψη της εμπορικότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ξανά ένα οικονομικό προϊόν όπως είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στην τροπολογία δεν υπάρχει και δεν αναφέρεται αριθμός ομάδων, ο αριθμός αποφασίζεται από την ΕΠΟ όχι από την Πολιτεία. Η Πολιτεία βάζει τις δομές των κατηγοριών. Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση που θα έπρεπε να ξεκινήσει από πέρσι το καλοκαίρι όταν αυτό έγινε πραγματικότητα γιατί αυτή τη στιγμή επικυρώνουμε κάτι που έγινε πέρσι το καλοκαίρι.

Υπάρχουν κάποιες ενστάσεις κυρίως από ομάδες της προηγούμενης Γ’ Εθνικής, γνωρίζω ότι η ΕΠΟ τις καταλαβαίνει, τις αναγνωρίζει και ενδεχόμενα και με το περιθώριο που της αφήνει η παρούσα τροπολογία, ενδεχόμενα να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις ως προς την Super League 2, δηλαδή να είναι κατά δύο ομάδες μεγαλύτερη και να έχουμε τρεις κατηγορίες με 14 ομάδες. Αυτά δεν αφορούν το Κοινοβούλιο. Δεν είναι στην τροπολογία και αφορούν στην ΕΠΟ. Το παρόν σχέδιο τελεί υπό την έγκριση των διεθνών Ομοσπονδιών με δεδομένο το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει και έρχεται σε συνέχεια και της αλλαγής που κάναμε στην ΕΕΑ και τον τρόπο ελέγχου και λειτουργίας των επαγγελματικών ομάδων και πιστεύουμε ότι βοηθάει στην εξορθολόγηση και στην δημιουργία ενός σοβαρού πλαισίου για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport