Loading...
Παρασκευή 03 Φεβ 2017
Η ιδιωτική πρωτοβουλία «στέλνει» διαδικτυακά το Πατρινό Καρναβάλι σε όλο τον κόσμο | Στην παρουσίαση Κατερίνα Τσουκαλά και Τζίμης Πολίτης | Οι ζωντανές μεταδόσεις μέσω του ΙΟΝΙΑΝ
Κλίκ για μεγέθυνση

Το ΙΟΝΙΑΝ στέκεται δίπλα στους κορυφαίους θεσμούς της Πάτρας και το αποδεικνύει έμπρακτα, καθώς για ακόμα μια χρονιά, θα μεταφέρει την εικόνα και τον παλμό του Πατρινού Καρναβαλιού σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλύπτοντας έτσι το κενό που έχει δημιουργηθεί έπειτα από το μειωμένο ενδιαφέρον της ΕΡΤ και των ιδιωτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Σε μια όμορφη εκδήλωση, όπου δεν έλειψε και το καρναβαλικό χρώμα, το ΙΟΝΙΑΝ παρουσίασε τον σχεδιασμό που έχει κάνει για την απευθείας μετάδοση των σημαντικών εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2017. Στην Αίθουσα King George Hall στην πλατεία Γεωργιου, παραβρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και του επιχειρηματικού δυναμικού της Πάτρας, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια αυτή.

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και εταιρικής ευθύνης του ΙΟΝΙΑΝ  Διονύσης Μήλεσης αναφέρθηκε στον τρόπο δράσης του ΙΟΝΙΑΝ στην ανάδειξη και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. “Συμπληρώνουμε αισίως 4 χρόνια τηλεοπτικής περιπλάνησης. Από την πρώτη στιγμή όραμα μας η περιφερειακή διάσταση στο κομμάτι της ενημέρωσης, αλλά και της ψυχαγωγίας. Το όραμα αυτό, αλλά και οι αρχές που θέσαμε εξ αρχής αυτού του ταξιδιού μας οδήγησαν στα τέλη του 2016 στην αναγνώρισή μας ως έναν σημαντικό παίκτη στην Περιφερειακή Τηλεόραση με την ανακήρυξη μας ως κορυφαίο Τηλεοπτικό Περιφερειακό Σταθμό στα Regional Media Awards. Ο τρόπος δράσης του ΙΟΝΙΑΝ κινήθηκε και κινείται πάντα στην κατεύθυνση της  ανάδειξης και ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών”, σημείωσε ο κ. Μήλεσης ενώ στάθηκε και στην προσπάθεια ανάδειξης των μεγαλυτερων γεγονότων της Πάτρας και όχι μόνο. “Από την πρώτη στιγμή του σχεδιασμού μιας μεγάλης περιφερειακής κλαδικής έκθεσης, της westia, βρεθήκαμε δίπλα στους ανθρώπους που την οραματίστηκαν και την υλοποίησαν. Το αποτέλεσμα ικανοποίησε και τις δύο πλευρές, οδήγησε σ ένα gold βραβείο και ο σχεδιασμός για το 2017 βαδίζει στο να ανέβουμε ακόμα ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Το 2016 μας εμπιστεύτηκαν, και τους ευχαριστούμε γι αυτό, οι διοργανωτές και ειδικά οι άνθρωποι της media plus για την πανελλαδική μετάδοση του 8ου Pick Patras. Στο κομμάτι του Πολιτισμού από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο πλευρό της Πολυφωνικής Πατρών, δημιουργώντας ένα μοναδικό τηλεοπτικό υπερθέαμα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ζωντανές μεταδόσεις

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΟΝΙΑΝ Σπύρος Καμπιώτης, ο οποίος στάθηκε στον σημανικό ρόλο των συνεργασιών ακόμα και στο τηλεοπτικό προϊόν, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, τις δύσκολες αυτές εποχές. “Η συνέργειες μεταξύ των περιφερειακών τηλεοπτικών μέσων δημιουργεί κοινωνική χρησιμότητα και αποτελεί σημαντικό βήμα ανάπτυξης τους. Η μετάδοση του Πατρινού Καρναβαλιού αποτέλεσε ένα από τα πρώτα γεγονότα που δημιούργησε ένα άτυπο περιφερειακό δίκτυο. Και φέτος έχουμε στήσει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων τηλεοπτικών σταθμών και όχι μόνο, το οποίο θα μεταφέρει τον παλμό και το κέφι του Πατρινού Καρναβαλιού σε όλους τους Τηλεθεατές της χώρας και όχι μόνο. Τηλεοπτικοί σταθμοί, που συνολικά καλύπτουν όλες τις τηλεοπτικές περιφέρειες της Ελάδας θα πάρουν εικόνα από το Πατρινο Καρναβάλι. Το κάναμε και στο παρελθόν, με ιδιαίτερη επιτυχία. Άλλωστε η περιφερειακότητα, έχει προσδώσει έναν άλλο ρόλο στην τηλεόραση για να υπηρετήσει, πιο διευρυμένο. Η συνεργασία μας με το thebest.gr θα συνεχιστεί, ενώ θα προστεθεί και το dete.gr, που θα δείξουν μέσω του ίντερνετ το πατρινο Καρναβάλι σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά η ομογένεια της Αμερικής θα δει και αυτή το Πατρινό Καρναβάλι μέσω του New Greek TV, που θα αναμεταδίδει το ΙΟΝΙΑΝ. Είμαστε δίπλα στον θεσμό και ήδη έχουμε ξεκινήσει, με την μετάδοση της Τελετής Έναρξης, ενω επόμενες προγραμματισμένες ζωντανές μεταδόσεις, είναι στις 19 Φεβρουαρίου με την παρέλαση των Μικρών και φυσικά η Νυχτερινή Ποδαράτη και η Μεγάλη Παρέλση της τελευταίας Κυριακής. Φυσικά το ΙΟΝΙΑΝ δεν θα λείπει και από την τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού, την οποία επίσης θα μεταδώσει ζωντανά”, τόνισε ο κ. Καμπιώτης.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Γιώργος Σιμόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος του τηλεοπτικού Σταθμού Σταρ Κεντρικής Ελλάδας και Γραμματέας Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας. Ο κ. Σιμόπουλος, τόνισε ότι το ΙΟΝΙΑΝ είναι από τους λίγους τηλεοπτικούς σταθμούς που επιμένουν στην ποιότητα, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο ζήτημα της δικτύωσης. “ Δικτύωση σημαίνει να γίνεται ένα μέσο δυνατό, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η ταυτότητά του. Ο κάθε σταθμος, πρέπει να υπηρετεί την Περιφέρειά του. Έχει υποχρέωσει να το κάνει απέναντι στους Πολίτες. Εμείς εκπέμπουμε από τα Άγραφα μέχρι τα όρια της Αττικής. Δεν περιμένουμε να πάρουμε διαφήμιση από τα Άγραφα, έχουμε όμως υποχρέωση απέναντι στους πολίτες της περιοχής αυτής, να τους ενημερώνουμε και το κάνουμε. Όπως έχουμε επιλέξει τα 4 τελευταία χρόνια να δείχνουμε το Πατρινό Καρναβάλι μέσω του ΙΟΝΙΑΝ, γιατί ο κόσμος το αγαπάει”, σημείωσε ο κ. Σιμόπουλος.

Οι παρουσιαστές του ΙΟΝΙΑΝ για το φετινό Καρναβάλι θα είναι η Κατερίνα Τσουκαλά και ο Τζίμης Πολίτης. Ο κ. Πολίτης, μιλώντας στην εκδήλωση έκανε μια ιστορική αναδρομή στο Καρναβάλι της Πάτρας και στα μοναδικά του χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν ως κορυφαίο Καρναβάλι στην Ελλάδα και όχι μόνο και που δεν μπορεί να αντιγραφεί.

Τα μηνύματα των φορέων

Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμου του Δήμου Πατρέων Νίκος Χρυσοβιτσάνος, στον χαιρετισμό του. “Το Καρναβάλι ούτε κλέβεται, ούτε αντιγράφεται. Το Καρναβάλι μένει στον Πατρινό Λαό και ο δήμος λειτουργεί ως συντονιστής της όλης προσπάθειας. Εμείς προσπαθούμε να επεκτείνουμε το Καρναβάλι και στις γειτονιές, όπως κάνουμε με τις κινητές παιδικές Καρναβαλουπόλεις, ώστε η λαϊκή αυτή γιορτή να είναι γιορτή ολόκληρης της πόλης, αλλά και των επόμενων γενιών”.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος στον χαιρετισμό του εξήρε την προσπάθεια εξωστρέφειας του Πατρινού Κρναβαλίου, που γίνεται μέσω του ΙΟΝΙΑΝ, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που επιτελούν τα τηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. “Χαίρομαι που οι συνεργάτες σας μας καλούν στο τηλέφωνο για να ενημερωθούν για διάφορα πράγματα που απασχολούν τους πολίτες και εμείς ίσως να μην τους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, όμως είναι εξαιρετικά σημαντικά για τους πολίτες. Και αυτός είναι ο ρόλος των τηλεοπτικών σταθμών της Περιφέρειας. Αναφορικά με το Καρναβάλι θα χαρώ πολύ να διοργανώσετε ενα στρογγυλό τραπέζι για να γίνει μια εκτενή συζήτηση για το Πατρινό Καρναβάλι”, σχολίασε ο κ. Αλεξόπουλος.

Ο κ. Θόδωρος Τσούμπελης από το Επιμελητήριο Αχαϊας, στάθηκε στον ρόλο που διαδραματίζει η Περιφερειακή τηλεόραση, ενώ είναι σημαντικό εργαλείο και ευκαιρία ανάπτυξης για το ίδιο το Πατρινό Καρναβάλι, αυτές οι μεταδόσεις. “Ο κόσμος αγαπάει το Πατρινό Καρναβάλι και η εικόνα του που ταξιδεύει σε κάθε γωνία της χώρας, αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τον θεσμό. Μέσω αυτών των δράσεων, έρχονται επισκέπτες στην Πάτρα, που θέλουν να ζήσουν την μαγεία του Πατρινού Καρναβαλιού και φυσικά αυτό βοηθάει και τις επιχειρήσεις”, σημείωσε ο κ. Τσούμπελης.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βοηθός Περιφερειάρχη Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, ο ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαϊας Θανάσης Κούστας, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς, ο προεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Βαγενάς, η Πρόεδρος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Τασία Μανωλοπούλου, ο Διευθυντης της Πολυφωνικής Σταύρος Σολωμός, ο Ναυτιλιακός Πράκτορας Γιώργος Τελώνης, ο Γιώργος Καραγεωργόπουλος από τον όμιλο Plus Media, ο Νάσος Νασόπουλος από το Thebest.gr, ο Ανδρέας Τσίληρας από τις εκδόσεις “Το Δόντι”, ο Γιάννης Πεφάνης από το flashstar.gr και πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος του ΙΟΝΙΑΝ Νατάσα Πατρινού, ενώ η βραδυά έκλεισε με τον παραδοσιακό σοκολατοπόλεμο που “ξεκίνησε” ο πρόεδρος του συλλόγου “Σοκολοτομαχίες” Περικλής Δημητρόπουλος.

 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport